Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2023 07:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Відволікають увагу ‒ аналітики назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу

Відволікають увагу ‒ аналітики назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу
Аналітики ISW вважають, що росіяни обмеженими наступами на більшості напрямків відволікають увагу ЗСУ. Фото: ukrinform.ua

Російські війська активізували обмежені атаки на більшій частині лінії фронту, щоб відволікти увагу ЗСУ та розпочати вирішальну наступальну операцію на Луганщині.

Останнім часом росіяни відновили наземні атаки на двох основних ділянках фронту – у центрі Запорізької області та на заході Донецької області. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що такими атаками загарбники хочуть "притиснути українські сили до окремих ділянок фронту".

"Ці обмежені атаки, зокрема, продовжуються, оскільки темпи російських операцій навколо Бахмута очолюваних ПВК "Вагнера" знижуються, що може говорити про кульмінацію боїв за це місто. "ПВК "Вагнера" не виконала своєї обіцянки щодо захоплення Бахмута і не змогла просунутися далі незначних тактичних успіхів у Соледарі. Тому російське військове керівництво, ймовірно, вирішило відмовитися від пріоритету операцій навколо Бахмута", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові повідомили хороші новини з фронту

За даними аналітиків, російська пропаганда може просувати наративи про наступальні операції РФ в центрі Запоріжжя та на заході Донецької області, щоб приховати провали в Бахмуті.

"Розподіл російських військ уздовж лінії фронту в Луганській області може свідчити про підготовку до наступу на цій ділянці, підкріпленій обмеженими атаками в інших місцях, щоб відвернути увагу та розосередити українські сили. Найбільш вірогідним напрямом російських наступальних дій у Луганській області може бути лінія Сватове-Кремінна", ‒ йдеться у повідомленні.

Російські сили сподіваються відбити критично важливу ділянку у північній частині Донецької області біля Лимана та використати лінію Сватового-Кремінної для подальших атак на західну частину Харківської чи північну частину Донецької області.

Російські окупанти не припиняють наступальних дій на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. При цьому зазнають там "численних втрат". Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у ранковому зведенні 26 січня.

У ніч на 26 січня окупанти відновили атаки України дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. Попередньо, противник застосував 24 ударні безпілотники, усі збиті. Про це повідомило командування Повітряних сил у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Відволікають увагу ‒ аналітики назвали найвірогідніший напрямок нового російського наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути