Ексклюзиви
неділя, 15 січня 2023 21:30

Спецтема: Війна Росії проти України

"Відповідальність за терор буде для всіх": Зеленський про введення санкцій проти діячів культури РФ

"Відповідальність за терор буде для всіх": Зеленський про введення санкцій проти діячів культури РФ
Президент України Володимир Зеленський зробив заяву щодо введення санкцій проти діячів культури РФ. Фото: скріншот з відео

Президент Володимир Зеленський прокоментував підписання указу про введення в дію рішення РНБО щодо застосування персональних санкцій проти ще 198 діячів культури і медіасфери.

Він наголосив, що цей список ретельно підготовлений, і за кожним прізвищем є відповідальна мотивація. Про це Зеленський заявив у вечірньому відеозверненні наприкінці 326-го дня війни.

"Вважаю правильним, що саме сьогодні є рішення про розширення наших санкцій проти громадян Росії та інших осіб, які допомагають терору. Майже 200 – це список ретельно підготовлений, і за кожним прізвищем є відповідальна мотивація. Ті, хто виправдовує терор. Ті, хто змащує російську машину пропаганди. Ті, хто намагався продати Україну десь там у Москві", – заявив глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Дніпру: Зеленський розповів про ситуацію з порятунком людей

Він запевнив, що ця публіка отримає повний перелік персональних обмежень.

"Ми зробимо все, щоб санкції діяли в максимально можливому масштабі – у Європі, у світі. Відповідальність за терор буде для всіх: і для тих, хто вбиває, і для тих, хто допомагає вбивати", – підкреслив президент України.

Президент Володимир Зеленський у неділю, 15 січня, підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо застосування персональних санкцій проти ще 198 діячів культури і медіасфери.

Відповідний документ № 23/2023 вже оприлюднили на сайті глави держави.

У список підсанкційних осіб увійшли як громадяни РФ, так і України. Усі вони активно займалися пропагандою на користь країни-агресора.

Зараз ви читаєте новину «"Відповідальність за терор буде для всіх": Зеленський про введення санкцій проти діячів культури РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути