вівторок, 19 червня 2012 12:38

Відомого львівського архітектора хочуть посадити на 7 років за розкрадання майна

Відомого львівського архітектора хочуть посадити на 7 років за розкрадання майна
Школа-дитсадочок готова на 98% для введення в експлуатацію. Фото: zik

Відомому львівському архітектору Ігорю Подоляку, який здійснив проект реконструкції крипти Собору св. Юра, збудував каплицю пам'яті жертв Скнилівської трагедії та спроектував близько 20-ти церков хочуть присудити 7 років ув'язнення.

Про це ZIK повідомив сам архітектор, який з цього приводу написав звернення на ім'я Генерального прокурора України та судді Самбірського міжрайонного суду.

Як сказано у скарзі, вже понад рік триває судилище щодо порушеної екс-прокурором Львівської області 16 лютого 2011 кримінальної справи.

"Справа, начебто, стосується виконання фірмою ПП АПТМ "Марко", засновником якої я є, реконструкції дитячого садка в школу-дитсадок у селі Стрілковичі Самбірського району Львівської області. Мені інкримінують розкрадання державного майна в особливо великих розмірах, а саме привласнення 358 269 грн. 07 коп. та фальсифікацію документів з метою наживи третіх осіб, – сказано у скарзі. – Хочу зазначити, що інкриміновані мені статті КК України мене не стосуються, не стосуються моєї діяльності і діяльності фірми АПТМ "Марко". Оскільки і в показах досудового слідства і на суді я звертав увагу, що ані розкрадання коштів, ані підробки документів я не вчиняв. Підтвердженням цього є матеріали справи, довідки, фінансові документи, платіжні доручення, фінансові і статистичні звіти за період 2009-2011 рр., висновки КРУ Львівської області від 12.04.2011 р., 22.04.2011 рр., графологічна почеркознавча експертиза, експертні висновки незалежної будівельно-технічної експертизи та виявлена заборгованість Стрілковицької сільської ради перед підприємством "Марко" в сумі 295 217,25 тис. грн".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада Києва збирається перейменувати 200 вулиць, щоб приховати дерибан землі - Черняховський

На сьогодні школа-дитсадочок готова на 98% для введення в експлуатацію.

"До цього слід додати, що, в зв'язку з економічною кризою, садочок недофінансовувався протягом тривалого часу, а саме з 2009 до 2012 року. Недофінансування робіт з реконструкції дитячого садочка в школу-дитсадок у селі Стрілковичі Самбірського району Львівської області призвело до неефективного вкладення коштів замовником, проте до здачі школи-дитсадка в експлуатацію залишилося зовсім мало робіт, оскільки були залучені кошти і ресурси АПТМ "Марко", – каже архітектор, який повідомив, що дії прокуратури були спричинені на вимогу депутатів Самбірської районної ради та Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «Відомого львівського архітектора хочуть посадити на 7 років за розкрадання майна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути