Ексклюзиви
неділя, 23 липня 2023 13:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Від "іноземних найманців" до "української ППО": як Росія виправдовується за удар по собору в Одесі

Від "іноземних найманців" до "української ППО": як Росія виправдовується за удар по собору в Одесі
Російські терористи вдарили ракетами по історичному центру Одеси. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російське Міноборони цинічно прокоментувало свій удар по історичному центру Одеси, в тому числі Свято-Преображенському собору.

Країна-агресорка спочатку заявила, що там перебували "іноземні найманці", а потім звинуватила в руйнуванні пам'ятки Україну. Відповідні заяви Міноборони РФ цитують російські пропагандистські ЗМІ.

"Сьогодні вночі Збройні сили Російської Федерації завдали групового удару високоточною зброєю великої дальності морського та повітряного базування по об'єктах, де готувалися терористичні акти проти Російської Федерації із застосуванням безекіпажних катерів, а також місця їх виготовлення в районі міста Одеса. На уражених об'єктах перебували іноземні найманці", ‒ заявили в Міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по Одесі: в мережі публікують фото та відео руїн

Ураження російськими ракетами Свято-Преображенського собору в Одесі в РФ спочатку офіційно заперечили. А пізніше, виправдовуючись, традиційно "призначили" винною українську протиповітряну оборону.

"Найбільш імовірною причиною руйнування Спасо-Преображенського храму в Одесі стало падіння української зенітної керованої ракети внаслідок безграмотних дій операторів комплексів ППО, які ЗСУ навмисно мають у своєму розпорядженні в житлових кварталах населених пунктів", ‒ заявили в російському відомстві.

Натомість російські терористи запевнили, що вони "уразили всі заплановані цілі".

Вночі 23 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Одесі. Пошкоджені житлові будинки, портова інфраструктура, пам′ятки архітектури, зокрема Свято-Преображенський собор в центрі міста. Повідомляють про щонайменше одну загиблу людину та 19 поранених.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що за Одесу "обовʼязково буде відповідь російським терористам. Вони відчують цю відповідь".

Зараз ви читаєте новину «Від "іноземних найманців" до "української ППО": як Росія виправдовується за удар по собору в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути