середа, 27 вересня 2017 00:10

Вибухи на Вінниччині: Повітряний простір закрили. Дим може бути токсичним

Вибухи на Вінниччині: Повітряний простір закрили. Дим може бути токсичним
Частина вінницьких трас перекрита поліцією. Фото: Вести

Повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння складів з боєприпасами на Вінниччині закрито. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк.

Первинну інформацію про вибухи було отримано від екіпажу повітряного судна авіакомпанії Белавіа, яке прямувало за маршрутом Ларнака-Мінськ.

"Наразі МІУ очікує уточнень від ГШ ЗСУ та командування ВПС України щодо зони обмежень польотів повітряних суден", — додав Лавренюк.

"Окремо, рішенням Украероцентру закрито повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння, від поверхні до необмеженої висоти", — повідомив він.

Як інформує Радіо Свобода, місцеві військові повідомили, що дим може бути токсичним.

Вибухи відбуваються поблизу села Стрижавка. Там знаходяться база авіаційної бригади та неподалік пункту постійної дислокації "Ягуара" - це спецпідрозділ Нацгвардії. Крім того, в Гречанах склад №441, тут зберігаються артилерійські, авіаційні та хімічні боєприпаси. У Калинівці, де почули перші вибухи, склад №439 (зберігання артилерійських і авіаційних хімічних боєприпасів), пишуть Вєсти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арсенал в Калинівці гасить два пожежні танки - ДСНС

У місті Калинівка в 20 кілометрів від Вінниці почали вибухати склади з боєприпасами та зброєю. Інформація про вибухи стала надходити близько 22:00 26 вересня. Вибухають склади на 48 арсеналі, військової частини А1119.

Зараз ви читаєте новину «Вибухи на Вінниччині: Повітряний простір закрили. Дим може бути токсичним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути