пʼятниця, 28 січня 2022 19:58

Вибух газу в Запоріжжі: частина мешканців повернулася до будинку

Вибух газу в Запоріжжі: частина мешканців повернулася до будинку
У Запоріжжі частина мешканців повернулася до будинку, де стався вибух газу. Фото: zp.dsns.gov.ua

Мешканці двох под'їздів будинку у Запоріжжі, де стався вибух газу, вже повернулись до квартир.

В третьому та четвертому під'їздах вже є світло, вода, опалення. Про це у Facebook повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

"У понеділок в цих під'їздах заплановано обстеження вентиляції та запуск газу. Мешканці квартир цих під'їздів вже повернулися до своїх квартир", - йдеться у дописі.

На завтра заплановано підключення опалення, водопостачання та електроенергії у першому під'їзді. Біля будинку вже провели додаткове вуличне освітлення для забезпечення робіт у нічний час. Усі пошкоджені елементи стін та вікон закриють дерев'яним брусом, плівкою та листами ДСП. Ці роботи будуть виконані за вихідні, обіцяють в міськраді.

Із чотирьох під'їздів будинку найбільше постраждав другий. Трохи менші пошкодження отримав перший під'їзд. Повністю зруйновані дві квартири другого під'їзду: одна на другому поверсі, інша – на третьому. Там ушкоджено зовнішні стіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух будинку в Запоріжжі: розповіли про стан постраждалих

Щодо надання допомоги постраждалим, то в мерії обіцяли виділити першочергову матеріальну допомогу у розмірі 12 прожиткових мінімумів. Це трохи більше, ніж 26 тис. грн на кожного.

"На місці чергує мобільний офіс, в якому можна написати заяву на отримання такої допомоги, і одразу зробити ксерокопії документів. Вже надійшло 14 заяв на отримання такої фінансової допомоги", - додав Куртєв.

Проводяться заходи щодо розселення мешканців будинку в гуртожиток по вул. Сталеварів, буд. 8 за бажанням. Поки в гуртожиток заселилася одна родина, яка складається із двох осіб. Завтра, можливо, переїде ще одна сім'я.

Вибух газу у квартирі чотириповерхового будинку в Запоріжжі стався вночі 28 січня. Загинула одна людина, ще двоє постраждали.

З третього зруйнованого під'їзду евакуювали 15 мешканців.

Вибух зруйнував опорні елементи в межах одного під'їзду. Попередньо, пошкоджені сім квартир.

Зараз ви читаєте новину «Вибух газу в Запоріжжі: частина мешканців повернулася до будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути