пʼятниця, 27 березня 2020 09:24

Вибіркові рейди та повідомлення від громадян: як поліція перевірятиме порушників самоізоляції

Вибіркові рейди та повідомлення від громадян: як поліція перевірятиме порушників самоізоляції
Поліцейські будуть контролювати, чи дотримуються українці, які повернулися з-за кордону, самоізоляції. Фото: npu.gov.ua

В Україну за останні дні з-за кордону через стрімке поширення коронавірусу в світі повернулися 82 тис. українців.

Під час перетину кордону вони давали розписки, що проведуть 14 днів у самоізоляції. Контролювати, чи дотримуються ці українці взятих на себе зобов'язань, буде Національна поліція. Про це в ефірі програми "Право на владу" сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Він зазначив, що поліція отримає в Держприкордонслужби інформацію про осіб, які повернулися з-за кордону, й робитиме вибіркові перевірки. Водночас громадяни самі можуть повідомити про порушників самоізоляції на номер 102. Ідею стеження за мобільними телефонами відкинули - це порушує Конституцію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшукали інфікованих коронавірусом, які втекли від самоізоляції

Геращенко додав, що обмеження на пересування в Україні поки що не запроваджуватимуть, адже це теж буде порушенням конституційних прав громадян. І для цього потрібно введення надзвичайного стану.

Нині ж на всій території України діє режим надзвичайної ситуації. Він передбачає обмеження пересування лише в окремих локаціях для недопущення поширення коронавірусу. Так, заборонений виїзд та в'їзд у кількох селах Тернопільської та Чернівецької областей, де зафіксували зараження коронавірусом. До населених пунктів можуть проїхати лише автомобілі з продуктами, ліками тощо.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в разі необхідності та за рішенням головного санлікаря поліція забезпечить примусову госпіталізацію інфікованих новим коронавірусом COVID-19 громадян, які відмовлятимуться від лікування.

Зараз ви читаєте новину «Вибіркові рейди та повідомлення від громадян: як поліція перевірятиме порушників самоізоляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути