Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2022 12:42

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ви ‒ витратний матеріал": українські військові записали відеозвернення до росіян

"Ви ‒ витратний матеріал": українські військові записали відеозвернення до росіян
Українські військові записали термінове відеозвернення до населення та армії РФ. Фото: slovoidilo.ua

Українські військові записали термінове відеозвернення до населення та військовослужбовців Росії.

Окупантів закликають скласти зброю заради їхнього ж "безпечного і мирного майбутнього". Звернення опубліковане на сторінці Збройних сил України у Facebook.

Українські захисники нагадали росіянам, що командування ЗСУ при здачі в полон гарантує дотримання Женевських конвенцій, медичну допомогу, зв'язок з рідними і близькими.

"Ви перебуваєте на території чужої країни та берете участь у воєнних злочинах російського керівництва. Щодня вас кидають на забій. Для вашого командування ви видатковий матеріал. Втрати ніхто не рахує", – йдеться у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Стрьомна х*ня" ‒ окупант розповів, як росіяни на фронті стріляють по своїх

Російським солдатам пропонують поставити собі питання, за що вони воюють.

"За страх ваших вождів втратити владу? За їхній спосіб життя, створений на грошах, вкрадених у вас і ваших сімей? За їхню тупість і некомпетентність?" – йдеться у зверненні.

Військовослужбовців РФ також просять не вірити пропагандистам з їхніх телевізорів.

"Сьогодні ви воюєте не з НАТО, скільки б про це не говорили кремлівські пропагандисти. Ви воюєте проти України, проти українського народу. А ЗСУ захищають свій народ і свою країну від вашої агресії. Ми готові захищати свої домівки, сім'ї і майбутнє до останнього. Подумайте і ви про свої сім'ї. Вашим близьким потрібні живі, здорові батьки, чоловіки і сини. Життя дане не для того, щоб виконувати злочинні накази путінського режиму. Збережіть своє життя. Відмовтесь від участі в кривавій путінській війні", ‒ закликають українські воїни.

У ЗСУ також нагадали росіянам про грошову винагороду за добровільну здачу українським військовим техніки й озброєння.

24 жовтня ‒ вісім місяців героїчного протистояння українського народу повномасштабній російській агресії. За цей час ні в кого не залишилося сумнівів, що Україна переможе у цій війні. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пише про головні досягнення України за вісім місяців великої війни. "Ще у лютому весь світ сумнівався, чи зможе Україна протистояти "другій армії світу" та зберегти свою державність. Але ми не лише вистояли, а й дали рішучий опір окупантам", ‒ йдеться у повідомленні.

Сили оборони намагаються переламати хід війни, витісняючи супротивника з півдня та сходу. Тримають тил і цивільні. Адже сьогодні кожен українець – на лінії вогню, і кожен із нас – кіборг. Gazeta.ua зібрала кадри подій останніх важких восьми місяців боротьби.

Зараз ви читаєте новину «"Ви ‒ витратний матеріал": українські військові записали відеозвернення до росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути