Ексклюзиви
пʼятниця, 31 липня 2020 13:41

Ветерана АТО розстріляли на очах у дружини
4

Два роки тому у власному дворі в Бердянську кілер розстріляв ветерана АТО 43-річного Віталія Олешк "Сармата"
Фото: kp.ua
"Сармата" вбивали на очах у дружини та побратимів. Кілер підійшов зі спини та вистрелив двічі з мисливської рушниці
"Сармата" вбивали на очах у дружини та побратимів. Кілер підійшов зі спини та вистрелив двічі з мисливської рушниці
Під слідством у справі про вбивство "Сармата" 7 замовників та виконавців. Вироку досі немає

По обіді 31 липня 2018 року на Східному проспекті, 157, у Бердянську Запорізької області у дворі його власного будинку-готелю з мисливської рушниці застрелили 43-річного Віталія Олешка. Він — ветеран АТО та громадський активіст.

Усе сталося на очах у дружини та побратимів Олешка. Зі спини до нього підійшов чоловік із бородою. Вистрелив двічі, потім сів у червону "Таврію" і поїхав. Авто знайшли за кілька кварталів від місця злочину. Далі тікали машиною на "євробляхах", встановило слідство. Увечері затримали підозрюваного стрільця та чотирьох його спільників. А вже на початку 2019 року - організаторів.

У вбивстві підозрюють Михайла Сігіду, Євгена Бродського, Віктора Власюка (ймовірні організатори злочину), Артема Матюшина, Володимира Обухова, Миколу Ломаку, Максима Владіміренкова. Серед останніх — колишні члени батальйону "Торнадо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замість довічного ув'язнення вбивць Сармата відправили додому" — Костанчук

29 травня 2020-го судді Бердянського суду ухвалили рішення про зміну запобіжного заходу для Сігіди, Ломаки, Обухова та Владіміренкова. Їх відправили під нічний домашній арешт. Це обурило побратимів Сармата, тож 9 червня ветерани "Донбасу", серед яких є свідки вбивства, — Тарас Костанчук "Бішут", Антон Пшеничний, Олександр Печніков, Вадим Саввон та Андрій Маджаров - оголосили голодування біля Офісу президента. Пізніше до них приєдналися Віктор Головчук і Мар'яна Тоненькова.

Віталія "Сармата" Олешка обрали мішенню для кілерів через впізнаваність і великий авторитет. Сармат був людиною активною, із чіткою позицією, самодостатній, вважає побратим — екскомандир штурмової групи батальйону "Донбас" Тарас "Бішут" Костанчук.

"Активісти зажди незручні для держиморд у владі. Звісно, кому сподобається, коли він приходить на сесію Бердянської міськради й відкрито каже: "Це неправильно і це теж", "Тут ви вкрали, а тут збираєтеся вкрасти". І його ж не виштовхаєш за двері, бо непроста людина. До того ж це Бердянськ - специфічне місто, такий гнійник криміналу із політикою. Невелике, все підконтрольне кому треба. А Сармат не боявся ходити й тицяти..." - сказав Костанчук.

Також на причетність до злочину перевіряють поліцейських. Вони могли знати про підготовку вбивства Сармата. За цією справою Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження.

Вироків у справі досі немає.

Віталій Олешко родом з Артемівська, нині це місто Бахмут Донецької області. У Бердянськ переїхав 1998-го. Займався там пивним бізнесом — був представником донецького пивного заводу "Сармат". Мав такий позивний на війні. Воював у складі добровольчого батальйону "Донбас". Пройшов Іловайський котел та шість місяців полону бойовиків. У Бердянську власний будинок біля моря переобладнав під готель. Після повернення з полону займався громадською діяльністю. Виступав проти проросійських чиновників у місті, заявляв про бездіяльність СБУ й поліції, комунальних служб.

Зараз ви читаєте новину «Ветерана АТО розстріляли на очах у дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути