понеділок, 12 листопада 2012 12:41

Венеція пішла під воду: найсильніша повінь за 50 років
9

Тривалі дощі призвели до рясних опадів у Венеції
Фото: Фото: Reuters
Під воду пішло 70% площі туристичного міста
У Венеції ніхто не постраждав і серйозних ушкоджень повінь місту не принесла
Це найсильніша за останні 50 років повінь
Влада ще не встигла оговтатися від попереднього удару стихії

Шторми, що вирують у Середземному морі, вже два тижні не дають Венеції спокою. Після повені 1 листопада, коли висота припливу склала 140 сантиметрів, стихія "взяла" ще вище, викликавши підйом води на 149 сантиметрів. Це найсильніша за останні 50 років повінь.

Під воду пішли 70% площі туристичного міста, а в інших провінціях стихія викликала блекаут і руйнування будинків. Влада, ще не встигла оговтатися від попереднього удару, вирішили попросити допомоги у Європейського фонду фінансової стабільності, пише італійське агентство ANSA.

Тривалі дощі призвели до рясних опадів у Венеції. По більшій території міста можна пересуватися не інакше як в гумових чоботях, при цьому знаменита площа Сан-Марко пішла під воду на 60 сантиметрів. Рекордний рівень води був зафіксований на мисі Пунта делла Салюте - 149 сантиметрів. Тим не менш, за повідомленнями влади, у Венеції ніхто не постраждав і серйозних ушкоджень повінь місту не принесла, у той час як регіони Тоскана і Лігурія виявилися в більш критичному стані, пише La Repubblica.

У Тоскані 200 людей були евакуйовані, а рятувальники досі ведуть розбори завалів, що утворилися в результаті зсувів і падіння дерев. Багато жителів опинилися блокованими в будинках і машинах.

У тосканській провінції Масса-Каррарі, якій не пощастило більше всього, 50 людей залишилися без даху, в 1700 будинків не подається електрика. Дорожнє сполучення порушено внаслідок сходження зсувів на дороги і затоплення мостів. Всім жителям суворо радиться укриватися на верхніх поверхах будинків.

Влада країни не встигає справлятися з наслідками повеней тому звернулася за матеріальною допомогою до Євросоюзу.

"Ми попросили послаблень у Європейського фонду фінансової стабільності для того, щоб провести евакуацію і вжити необхідних заходів обережності напередодні повені", - повідомив у Twitter міністр навколишнього середовища Коррадо Кліні про вимушені заходи в умовах економічної кризи.

Зараз ви читаєте новину «Венеція пішла під воду: найсильніша повінь за 50 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути