Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2018 07:21

Вбивство Ноздровської: розповіли важливі подробиці слідства

Вбивство Ноздровської: розповіли важливі подробиці слідства
Ірина Ноздровська. Фото: kiev.express

Доказова база, яку зібрали співробітники Національної поліції і пред'явили для подання до суду щодо вбивства правозахисниці Ірини Ноздровської, є незаперечною і не викликає ніяких сумнівів.

Про це повідомив Зорян Шкіряк, радник міністра внутрішніх справ України, в інтерв'ю "Апострофу".

Він сказав: "По-перше, ви знаєте, що підозрюваний визнав свою вину. Так, він не розкаявся, він вважає свій вчинок виправданим, але визнав провину. Під час слідчого експерименту він повністю відтворив хід подій, від точки зустрічі з Іриною, початку конфлікту, словесної перепалки, де спрацював людський фактор - особиста неприязнь, підігріта алкоголем, і почуття помсти".

Окрім того, Шкіряк розповів, що є результати аналізу ДНК.

"Також проводиться понад 70 криміналістичних експертиз, які, за попередніми висновками, підтверджують, що до цього злочину причетний саме Россошанський. Ви бачте, що поліція за такий короткий термін спрацювала. І останнє, дуже важливе, слідство не завершене. Тому що сьогодні є всі підстави вважати, що були особи, які знали про вчинення цього злочину, але цю інформацію приховали. А це кримінальна відповідальність", - пояснює радник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Убивство Ноздровської: у Россошанського міг бути спільник

1 січня у річці поблизу села Демидів на Київщині знайшли мертвою правозахисницю Ірину Ноздровську. Мала перерізану сонну артерію та десяток ножових поранень на шиї. Зникла 29 грудня торік.
За тиждень поліція затримала підозрюваного у вбивстві Юрія Россошанського, 64 роки. Він батько 33-річного Дмитра, який у вересні 2015-го на автомобілі збив на смерть сестру правозахисниці Світлану Сапатінську. Ірина Ноздровська розслідувала справу. Домагалася, аби водія не випустили на волю.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство Ноздровської: розповіли важливі подробиці слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути