четвер, 22 листопада 2012 09:46

Вбивцю водія київської маршрутки визнали неосудним

Вбивцю водія київської маршрутки визнали неосудним
Чоловік перерізав водієві шию. Фото: dp.ric.ua

Прокуратурою Обухівського району Київської області скеровано до суду кримінальну справу про умисне вбивство водія маршрутного таксі з постановою про вирішення питання про застосування до особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, примусових заходів медичного характеру. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Неподалік міста Українка Обухівського району Київської області житель Черкаської області зайшов до маршрутного таксі сполученням "Обухів-Українка" та на підставі малозначного приводу завдав водієві вказаного транспортного засобу удар ножем в шию, після чого втік з місця пригоди.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень водій помер в реанімаційному відділенні Обухівської центральної районної лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неадекватний наркоман зарізав на Київщині водія маршрутки

Злочинні дії у справі кваліфіковано за ч.1 ст.115 КК України, тобто умисне вбивство.

В ході досудового розслідування встановлено, що особа, під час вчинення суспільно небезпечного діяння – умисного вбивства, була в неосудному стані, у зв'язку із психічним захворюванням, що позбавляло її можливості усвідомлювати свої дії та керувати ними.

На даний час кримінальна справа розглядається Обухівським районним судом, яким буде вирішено питання про застосування до особи примусових заходів медичного характеру.

Нагадаємо, в Україні діє закон, згідно якого госпіталізація психічно-хворої людини заборонена без її особистої згоди, або відповідного рішення суду.

Зараз ви читаєте новину «Вбивцю водія київської маршрутки визнали неосудним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути