понеділок, 15 січня 2024 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівець" готував удари по Києву
5

Служба безпеки України затримала бойовика з угруповання "Вагнер", якого російська воєнна розвідка "закинула" в Україну для проведення диверсій.

Він отримав завдання прибути з Білорусі до Рівненської області для коригування повітряних атак РФ по енергетичній інфраструктурі нашої держави, повідомила 15 січня пресслужба СБУ.

"Про такі плани агресора СБУ дізналася ще під час перебування ворожого диверсанта на території РБ. З того часу українська спецслужба поетапно задокументувала його злочинні дії від перетину держкордону до прибуття на місце вчинення диверсії в Україні. Унаслідок цього зловмисника було затримано на гарячому: він намагався закріпити декілька GPS-трекерів на опори ліній електропередач, що живлять Київську агломерацію", - звітує відомство.

"Вагнерівець" планував знеструмити Київ з областю
Фото: СБУ
"Вагнерівець" планував знеструмити Київ з областю
"Вагнерівець" планував знеструмити Київ з областю
"Вагнерівець" планував знеструмити Київ з областю
"Вагнерівець" планував знеструмити Київ з областю

За сигналами "маячків" окупанти хотіли скоригувати прицільний удар по енергооб'єктах, зокрема із застосуванням дронів-камікадзе типу Shahed.

Затриманим є громадянин Білорусі, який входить до агентурного апарату російського ГРУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка назвала цілі ракетних ударів росіян по Україні

З 2014 до 2017 року іноземець перебував у складі терористичних угруповань так званих Л/ДНР і брав участь у бойових діях проти сил АТО на сході України.

На початку повномасштабного вторгнення РФ бойовик вступив до російської приватної військової компанії "Вагнер", у лавах якої штурмував Бахмут та прилеглі селища.

Згодом він повернувся до Білорусі, де отримав завдання від свого куратора з воєнної розвідки Росії щодо підготовки диверсій на прикордонній території України.

На підставі зібраних доказів слідчі планують повідомити затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці, повідомила 8 січня пресслужба СБУ.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівець" готував удари по Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути