Ексклюзиви
субота, 23 березня 2013 19:15

Спецтема: Снігова пастка

Вагітна в переймах дві години пробиралася через снігові замети

Вагітна в переймах дві години пробиралася через снігові замети
Фото: novostimira.com.ua

30-річна Наталія Войтихович з села Молодіжне Козятинського району Вінниччини народила через п'ять хвилин після того, як з місцевими рятувальниками вибралися із снігових заметів у півтора метра висотою.

"Про перейми дізнався о пів на десяту. Попросив місцевих фермерів тракторами розчистити дорогу спочатку до будинку вагітної жінки. Ними ж підвезли трьох фельдшерів. Вони побачили, що є час і вирішили везти до сусіднього села Комсомольське за 15 кілометрів. На тому шляху ще з вчорашнього вечора трактор застряг. Ми двома тракторами звідси виїхали, а з тої сторони теж три трактори розчищали дорогу, за ними їхала пожежно-рятувальна машина та "швидка" - каже сільський голова 50-річний Микола Корнійчук.

Рятувати жінку взялися 20 осіб. Кілометр дороги проїжджали за 5 хв. Постійно застрягали у снігових заметах.

"Боялися, щоб жінка не родила у тракторі. За 300 метрів від лікарні остаточно застрягли. Вагітну поклали на носилки і понесли. Снігу по пояс. Жінці жарко, її в піт кидає. Злякана, нервує, плаче. Рятувальники її заспокоюють, а самі теж хвилюються. Як в засніженому полі пологи приймати?  Близько 13.00 її нарешті донесли до лікарні. У неї стрімко відходять води і вона народжує" - додає сільський голова.

На світ з'явилася дівчинка. Лікарі жартували, що їй мабуть долею визначено мати ім'я Сніжана. Жінка від стресу та шокового стану не промовила ні слова, лише заплакала. Її разом з немовлям відвезли до районної лікарні.

Тим часом удома залишився її чоловік Геннадій. Зараз доглядає ще трьох дітей – 11-річного Назара, 6-річну Аллу та півторарічну Алісу.

 

Зараз ви читаєте новину «Вагітна в переймах дві години пробиралася через снігові замети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути