неділя, 01 листопада 2015 13:00

В зоні АТО на розтяжці підірвався викладач університету разом з побратимом

В суботу, 31 жовтня, близько десятої ранку в районі Авдіївки Донецької області загинули двоє українських бійців.

На розтяжці підірвалися старший викладач факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Труш і його товариш заступник комбата Віталій Кравченко, псевдо "Гектор". Труш загинув на місці. Кравченко помер вже по дорозі до лікарні, пише видання ZAXID.NET

Як повідомив викладач факультету журналістики ЛНУ Богдан Тихолоз 38-річний Володимир Труш став першим з викладачів ЛНУ, який загинув на Донбасі.

"Перший (і, дай Боже, щоб останній!) із професорсько-викладацького складу нашого Університету, хто вже не повернеться з цієї клятої неоголошеної війни – живим", – написав Тихолоз.

"…Володя зробив свій вибір свідомо і чесно, коли в той самий день, як отримав повістку, з'явився у військкомат. І потім підтвердив його, цей вибір, – ще не раз. Інакше не міг. Не хотів. Був так вихований", – додав викладач.

  Володимир Труш
Володимир Труш

Володимир Труш закінчив філологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка у 2000 році. В період з 2000 по 2002 рр. – був старшим лаборантом кафедри бібліотекознавства і бібліографії; з 2000 по 2004 рр. навчався в аспірантурі.

Кравченко був капітаном, заступником командира 2-го механізованого батальйону 53-ї окремої бригади. Мешкав на Львівщині, у Раві-Руській. За фахом - військовий. У серпні 2014 року Кравченко добровільно зголосився на мобілізацію. Після року служби погодився залишитись в АТО ще на півроку.

  Віталій Кравченко
Віталій Кравченко

Тіло загиблих мають доставити до Дніпропетровська, а за 2-3 дні - до Рави-Руської.

Зараз ви читаєте новину «В зоні АТО на розтяжці підірвався викладач університету разом з побратимом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути