середа, 15 червня 2011 18:58

В Запорізькій області пронісся смерч
34

Фото: Фото: mv.org.ua

Минулого вівторка, 14 червня, ввечері південною частиною села Костянтинівка Мелітопольського району Запорізької області пронісся смерч. За десять хвилин на шести вулицях негода повалила паркани, дерева, позривала дахи на будинках.

32-річний Віталій Голуб, мешканець цього села, госпіталізований у районну лікарню зі струсом мозку. Він потрапив у вир смерчу. Зараз лікарі до нього не пускають, чоловік у шоковому стані.

"Почула шум вітру за вікном. Відчинилися двері. Я намагалася їх зачинити, а мене відкинуло всередину разом з ними. Дівчата заверещали в кімнаті, все гримить, падає. Скло летить. Я до дітей, кричу: "Дівчата, у нас стекла немає!". А вони мені: "Мамо, у нас і вікон вже немає". На одну з дочок впало розбите скло, порізало руки", - пригадує Людмила Маслій, що проживає на провулку Науменка, 1а.

Смерч  зірвав шифер на даху її будинку. Від дощу стеля просіла. Доки не полагодять дах, жінка з доньками ночуватиме у свекрухи.

У середу зранку сільський голова Леонід Біленький, 62 роки, разом із обласною комісією обійшов постраждалі родини

"У людей причеп від автомобіля перенесло на 25 метрів з двору в город. Така негода у нашому селі сталася вдруге. Попередній смерч був чотири роки тому, зірвав дахи з 20 будинків", - сказав Біленький.

Теперішній смерч пошкодив 61 присадибну ділянку, з них у восьми повністю знесло дах. Добу мешканці 150 будинків села Костянтинівка були без світла. Смерч поваляв стовпи та електроопори. Щоб їх відновити, співробітники головного управління МНС в Запорізькій області задіяли 3 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу.

На подолання наслідків стихії обласна рада виділила 300 тис грн.

Зараз ви читаєте новину «В Запорізькій області пронісся смерч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути