середа, 11 вересня 2013 13:36

У заказнику під Києвом 7 років діє поле для гольфу. Міліція і чиновники нічого про це не знали

У заказнику під Києвом 7 років діє поле для гольфу. Міліція і чиновники нічого про це не знали
Фото: www.radiosvoboda.org

У Козинському заказнику на Київщині незаконно діє поле для гольфу, і тут же – на природоохоронній території – зводять будівлі. Проте в Обухівській райдержадміністрації, у міліції та у Державній екологічній службі стверджують, що до недавнього часу нічого про це не чули.

Акуратно підстрижені газони, лунки, прапорці та навіть ресторанчик для спортсменів – і все це просто посеред природоохоронної зони – показали Радіо Свобода фахівці Національного екологічного центру. На території Козинського заказника заборонена будь-яка господарська діяльність, зокрема, викошування трави, не кажучи вже про будівництво, зауважує еколог Олександр Соколенко.

За його словами, на заповідній території триває забудова. Поблизу гольф-клубу дійсно можна побачити будматеріали і техніку.

В Обухівській райдержадміністрації, втім, заявляють, що нічого не знають про будь-які споруди у Козинському заказнику.

У Державній екологічній інспекції спочатку повідомили, що востаннє проводили перевірку в заказнику взимку, але з іншого питання, і поля для гольфу не бачили. Але третього вересня відбулася позапланова перевірка, зауважила речниця відомства Вікторія Малярчук.

"Встановлено, що на території дійсно проводилося облаштування поля для гольфу і здійснювався "покос" трави. Щоправда, будівельні роботи на території не проводяться. Наразі підраховуються збитки, завдані цими людьми і проводиться слідство", – зазначає вона.

До міліції Обухова нещодавно звернувся громадянин, який повідомив, що, на його думку, на території заказника незаконно ведеться будівництво, а до цього ніхто до правоохоронців не звертався, повідомив речник міліції Київської області Микола Жукович.

"На сьогоднішній день слідчим дали відповідні доручення служби з боротьби з економічними злочинами, щоб вони перевірили наявність документів на підтвердження того, що ці люди мають право займатися будівництвом. Якщо такого права вони не мають, слідчими Обухівського районного відділку міліції буде відкрито кримінальне провадження за статтею "самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво", – сказав Микола Жукович.

Попри це, відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, гольф-клуб "Козин" як громадська організація зареєстрований на ім'я Олександра Яворського у 2006 році. Але поговорити із самим Яворським не вдалося.

У парламентському комітеті з питань екологічної політики про гольф-клуб у Козинському заказникові нічого не знають, жодних скарг до них не надходило. Про це повідомила очільниця комітету, депутат від партії "Свобода" Ірина Сех. Але питання незаконної забудови поблизу великих міст, особливо поряд із Києвом, сьогодні є надзвичайно гострим, зауважує вона.

Зараз ви читаєте новину «У заказнику під Києвом 7 років діє поле для гольфу. Міліція і чиновники нічого про це не знали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути