понеділок, 18 червня 2012 16:37

У Вінниці вигоріли два продуктових магазини
7

У Вінниці загорілися два продуктових магазини
Фото: Фото Аріни Кантоністової
Ймовірно, пожежа виникла через замикання у електропроводці
Вогонь охопив два приміщення за лічені хвилини
Пожежа завдала збитків на сотні тисяч гривень
Пожежу гасили понад годину

Сьогодні близько 11 години у Вінниці загорілися два продуктових магазини. Ті стояли один біля одного по вул. Ватутіна в мікрорайоні Тяжилів. Підозрюють, що загоряння сталося через зварювальні робити, які проводили неподалік.

"Апарат для зварювання включили в електромережу, яка працювала на магазини. От і не витримала проводка. Заклинило у кондиціонері магазину "Від А до Я". Звідти пішов дим. Якраз виходив з магазину, що через стінку. Купив там булочку та кефір у дівчат. Як побачив, що горить, бігом назад. Кричу продавщицям: "Тікайте, бо зараз тут на віки полишитеся!" Вони тільки і встигли схопити касу. Вогонь охопив два приміщення за лічені хвилини", - розповідає очевидець Еммануїл Францович.

Пожежу гасили понад годину. Локалізувати її заважала пластикова обшивка приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна пожежа сталася на макіївському лакофарбовому заводі

Близько 14 години навпроти вигорілих вщент магазинів сидять продавщиці. Місцеві жителі їм тягнуть заспокійливі таблетки та воду.

"Вискочила з магазину, під грудьми тримаю пакет з касою. І тільки зараз згадала, що згорів мій гаманець. Там було не багато, сто гривень. Але, то були мої останні гроші. Люди добрі! Це ж тільки завезли товару в магазин. На цілих 100 тисяч гривень. Навіть і не знаю, чи був наш магазин застрахований. Не дай Бог, щоб ще з нас ці гроші не стягували", - плаче продавщиця Ніна Гаврилова.

Вогонь обпалив верхівки тополь, що ростуть біля приміщень. Частково перекинувся на житловий будинок, що в кількох метрах від магазину.

"Був такий високий вогонь, з метрів десять у висоту. У нас вікна луснули. Така була висока температура, що аж вазони на підвіконні підсохнули. Коли їх забирала, аж руки попекла, так горщики розпекло. Кіт з переляку забився у ванну, а я не знала, що й робити. Про всяк випадок набрала відро води, поставила у кімнаті. Сама ж побігла на вулицю. А тут крики, плач. Якщо чесно, то від цих криків я і прокинулася. Бо тільки як прийшла з нічної зміни. Включила телевізор, щоб мене трішки улюлюкав. А тут горлопанять на всю. Думаю, знову когось б'ють, бо у нас тут таке часто буває. На балкон вискочила, а тут же ще гірше, горимо", - розповіла Людмила Яківна, жителька третього поверху будинку №33.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через пожежу у чернігівській багатоповерхівці довелося евакуйовувати людей

Від високої температури з чотириповерхового будинку посипався дах. Асфальт усіяло скло, яке повилітало з вікон.

"Просто диво, що не перекинулася пожежа на наш вагончик з цигарками. Врятувала стінка магазину, на ній немає вікон. І вона під "шубою", а не обтягнута пластиковою вагонкою. Я дуже злякалася, коли побачила вогонь ", - сказала продавщиця тютюнового ларька.

Розглядають два варіанти займання в магазинах. Пошкодження електричної проводки. Не відкидають і версію підпалу. На зупинці одночасно працювало понад п'ять продуктових магазинів.

Нагадаємо, рівно тиждень до цього на цій же вулиці горів будівельний ринок.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці вигоріли два продуктових магазини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути