середа, 18 квітня 2012 16:05

В Ужгороді 78-річна рецидивістка знову попалася на злочині

В Ужгороді 78-річна рецидивістка знову попалася на злочині
Етела Товт відсиділа 20 років за крадіжки. Фото Сніжани Русин

Ужгородські міліціонери затримали на крадіжці 78-річну Етелу Товт. Жінка має близько 20 судимостей. У в'язниці відсиділа 20 років.

Етелу Товт у кримінальних колах називають Матінкою Етуш. Вона - професійна кишенькова крадійка. Днями попалася на грабежі.

"Співробітник міліції проходив біля ринку "Білочка", коли помітив, що Етела Товт слідкує за двома дівчатами. Коли жінки відійшли далі від натовпу, Етела підійшла до них і ніби ненароком штовхнула. В цей час умудрилася відкрити сумочку однієї з дівчат і витягти звідти 50 гривень. Дівчина побачила це і загукала про допомогу. Міліціонер затримав крадійку на гарячому", - розповів оперуповноважений Ужгородського міського управління УМВС України в Закарпатській області Михайло Сойма.

Етелу Товт забрали до міськуправління, взяли покази. Правоохоронці вирішують питання про порушення кримінальної справи за фактом грабежу.

"Востаннє Етелу за крадіжку затримували у січні цього року. Тоді її засудили на рік умовно. Цього разу умовне покарання можуть замінити в'язницею", - сказав Сойма.

Етела Товт займається кишеньковими крадіжками 48 років. Уперше жінку засудили 1954 року. За вкрадені 30 карбованців їй дали п'ять років. У 1968-му циганку притягали до суду двічі. Загалом вона провела за ґратами 20 років. Здебільшого її випускали за амністією або за хорошу поведінку. В останні роки через поважний вік крадійці давали умовні терміни.

Усі ці роки жінка працювала за однією схемою: одягала хустку, виходила на ринок і прикидалася немічною, згорбленою Взимку витягала в перехожих гаманці, влітку підрізала лезом сумки. Коли її ловили, Етела здіймала скандали, мовляв, що ви про мене, стару, думаєте. Могла інсценувати серцевий напад.

В останні шість років спеціалізувалася на крадіжці мобільних телефонів, крала у міських маршрутних таксі.

У Етели Товт є троє доньок. Дві старші – Францішка та Етела – також злодійки.

 

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді 78-річна рецидивістка знову попалася на злочині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути