Ексклюзиви
пʼятниця, 02 квітня 2021 13:42

В Укрзалізниці знайшли винних в аварії потяга "Інтерсіті"

В Укрзалізниці знайшли винних в аварії потяга "Інтерсіті"
Службова недбалість призвела до аварії потяга Інтерсіті. Фото: Укрінформ

Керівників Придніпровської залізниці відсторонили через сходження вагонів потяга "Інтерсіті" під Запоріжжям. Посадовців підозрюють у службовій недбалості.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

"УЗ відсторонила від виконання посадових обов'язків низку керівників Придніпровської залізниці, службова недбалість яких, імовірно, призвела до сходження 6 вагонів поїзда "Інтерсіті+" Київ - Запоріжжя. Попередні висновки розслідування причин аварії - грубі порушення в утриманні верхньої будови колії", - зазначили.

Від виконання посадових обов'язків відсторонили заступника директора, першого заступника начальника, головного інженера служби колії та інших керівників регіональної філії "Придніпровська залізниця".

Комісія Укрзалізниці виявила технологічні порушення під час виконання колійних робіт на цій ділянці. Також встановили порушення під час ведення журналів обліку.

"Встановлюємо жорсткий контроль за станом залізничних колій. Безпека наших пасажирів і співробітників на першому місці. Ми не терпітимемо службову недбалість та бездіяльність. За зазначеним фактом Національна поліція відкрила кримінальне провадження", - заявив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

29 березня під Запоріжжям зійшов з рейок потяг "Інтерсіті". За 2 дні завершили ремонтні роботи. Контактну мережу й колії відновлено.

Внаслідок інциденту ніхто не постраждав. З рейок зійшли 6 з 9 вагонів за 50 км до кінцевої станції - Запоріжжя. У поїзді перебували 88 пасажирів.

Зараз ви читаєте новину «В Укрзалізниці знайшли винних в аварії потяга "Інтерсіті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути