понеділок, 27 лютого 2023 09:21

В Україні стався землетрус

В Україні у ніч проти 27 лютого на Закарпатті стався землетрус.

Поштовхи магнітудою 3,3 бала за шкалою Ріхтера зафіксували о 03:15 у районі селища Велика Добронь, передає пресслужба Головного центру спеціального контролю.

"Зареєстровано землетрус в районі села Велика Добронь в 19 км на захід від міста Мукачево Закарпатської області. Епіцентр був на глибині 2 км. Землетрус відчувався всередині будівель багатьма людьми, під відкритим небом – небагатьма", – йдеться в повідомленні.

Автор: google.com
  На Закарпатті вночі зафіксували землетрус
На Закарпатті вночі зафіксували землетрус

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні можливі землетруси ‒ у НАН розповіли

У центрі спеціального контролю зазначають, що землетрус не несе загрози населенню, хоча за класифікацією і відноситься до дуже відчутних.

Автор: Станція Дюківська
  Землетрус зафіксували о 03:15 у районі селища Велика Добронь
Землетрус зафіксували о 03:15 у районі селища Велика Добронь

Землетруси в західних областях Україні не є рідкістю. У вересні минулого року підземні поштовхи зафіксували в Івано-Франківській області біля населеного пункту Надвірна. Тоді магнітуда землетрусу становила 2,2 бала.

Вранці 21 січня у Чернівецькій області стався землетрус. Підземні поштовхи магнітудою 3,1 бала зафіксували у районі села Коболчин Дністровського району.

23 грудня на заході України зафіксували землетрус. Підземні поштовхи зареєстрували в Чернівецькій області біля населеного пункту Новодністровськ.

3 листопада в Румунії зафіксували землетрус, який відчули в кількох областях України й на території Молдови. Магнітуда землетрусу становила 5,5 за шкалою Ріхтера.

У Тернопільській області 31 серпня близько 12:42 зафіксували землетрус. Магнітуда землетрусу становила 2,5 бала за шкалою Ріхтера.

Увечері 21 лютого на Львівщині стався землетрус магнітудою 2,8 бала за шкалою Ріхтера.

Наприкінці січня в Дніпропетровській області стався землетрус. Його зафіксували в районі Кривого Рогу. Жителі розповіли, що в когось дзеленчав посуд, трусилися вікна й меблі в приватному будинку, зі стелі посипалася штукатурка.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стався землетрус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути