Ексклюзиви
неділя, 11 грудня 2022 15:54

В Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції ‒ Шмигаль назвав пріоритети

В Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції ‒ Шмигаль назвав пріоритети
За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, в Україні після восьми хвиль російських ракетних атак пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції. Фото: kmu.gov.ua 

Після восьми хвиль російських ракетних атак в Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції.

Окрім того, різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Про це 11 грудня повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, цю зиму Україна буде проходити з суттєвими обмеженнями споживання електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі стривожили заявою щодо критичної інфраструктури

"Тому Уряд доручив міненерго визначити та подати на розгляд чіткі пріоритети включення електропостачання. Перший пріоритет ‒ це критична інфраструктура й лікарні. Другий ‒ підприємства та об'єкти військово-промислового комплексу. Третій пріоритет ‒ бізнес, який виготовляє критично важливі для країни товари та продукти. Четвертий пріоритет ‒ житловий сектор" ‒ наголосив Шмигаль.

За його словами, цього тижня уряд розподілив €340 млн для регіонів через спільний із Європейським інвестиційним банком проєкт "Програми відновлення України". Це кошти на відновлення освітніх закладів, лікарень, критичної інфраструктури, ЦНАПів. У 10 регіонах буде реалізовано 83 проєкти.

Крім того, спрямовано 100 млн грн для відбудови системи теплопостачання в Кременчуці.

"Ще 50 млн грн направили Сумщині на відбудову зруйнованої інфраструктури. Загалом регіонам на відбудову уряд виділив вже понад 5 млрд гривень. Також продовжуємо підготовку регіонів до зими. Понад 480 куб. м дров буде передано від Укрзалізниці до Харківської ОВА для подальшої роздачі мешканцям регіону. 600 мобільних металевих печей передаємо на Донеччину. Там, де немає зараз централізованого опалення, вони стануть основним засобом обігріву", ‒ додав Шмигаль.

В Одесі після чергового російського удару 10 грудня відключено від електроенергії всіх споживачів, окрім критичної інфраструктури.

Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської ОДА повідомляє, що часу на відновлення енергооб'єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Мова йде не про дні, а навіть тижні і не виключено, що 2-3 місяці.

Пізніше жителям Одеси та області пояснили інформацію щодо відключення світла на термін до трьох місяців. Йдеться про повне відновлення високовольтних ліній, повідомив прессекретар голови Одеської обласної Військової адміністрації Сергій Братчук.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції ‒ Шмигаль назвав пріоритети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути