Ексклюзиви
пʼятниця, 22 квітня 2011 12:24

У Сумах невідома інфекція поклала на ліжка 19 учнів

У Сумах невідома інфекція поклала на ліжка 19 учнів

У Сумській школі №6 вирує невідома інфекція. Зранку 21 квітня з підозрою на отруєння до інфекційного відділення госпітализували сімох учнів, щогодини кількість хворих зростала, і нині в дитячій лікарні перебуває 19-ро школярів.

Діти скаржаться на біль у животі, нудоту, блювоту, та високу температуру. Декого забирають просто з уроків.

Перші симптоми отруєння у учнів почалися в середу наприкінці занять. Але у четвер уроків вирішили не скасовувати. Поки діти навчаються - санстанція шукає збудника інфекції у шкільній їдальні.

"Багато людей, вчителів, у яких власні діти навчаються у стінах нашої школи, вони наприклад, не харчувалися в навчальному закладі взагалі, але симптоми у них одні й ті самі", - розповіла директорка школи.

Водночас, медики переконують: стан хворих стабільний, надто важких немає.

"В основному поступають діти з гастоінтостенальним синдромом, сказати однозначно який збудник, вірус це чи бактерія - поки що обстеження всі в роботі", - констатував завідувач інфекційним відділенням Сумської міської дитячої клінічної лікарні Сергій Татаренко.

Відзначимо, у школі працюють фахівці із санстанції, досліджують зразки продуктів харчування, води, змиви з посуду, парт, підлоги . Причини дитячої недуги мають з'ясувати за кілька днів.

Нагадаємо, що у харківському дитячому садку № 317 отруїлися більше 30 вихованців. А перед цим масове отруєння було зафіксоване в Донецьку.

Зараз ви читаєте новину «У Сумах невідома інфекція поклала на ліжка 19 учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути