четвер, 29 березня 2012 15:56

В столичному метро заспокоїли: аварії на Осокорках не було

В столичному метро заспокоїли: аварії на Осокорках не було
В метрополітені запевняють: столична підземка - безпечний вид транспорту. Фото: obozrevatel.com

Пожежу, яка сталась в метро на Осокорках 14 березня, не слід сприймати як аварію. Там просто зупинились поїзди, чим погіршилась якість обслуговування пасажирів, стверджують в КП "Київський метрополітен".

"В пресі весь час звучить аварія-аварія. Аварія, щоб ви знали, це коли відбуваються людські жертви та обладнання, яке виходить з ладу, підлягає списанню. У випадку 14 березня була зупинка поїздів, - пояснює Валерій Мелещенко, заступник начальнику метрополітену, головний ревізор з безпеки руху КП "Київський метрополітен". - Вона погіршила культуру обслуговування пасажирів. Бо не змогли вчасно переїхати з одного берегу на інший. Але їх безпека була забезпечена, ніхто не постраждав. Ви, будь ласка, метрополітен не сваріть. Ми робимо все для того, аби забезпечити перевезення пасажирів, перевести з нормальною якістю. Кваліфікації в керівників метрополітену та виконавців достатньо для того, аби при фінансуванні забезпечити нормальну роботу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столична станція метро "Осокорки" горіла, бо невдало помили світильники?

Чиновник зазначає, що метро залишається і буде безпечним видом транспорту. Тому, що мають досвідчений персонал працівників.

"На Осокорках застосовувались вогнегасники. Просто займання сталось досить високо і ефективного гасіння на початковій стадії не змогли виконати, - каже Петро Челован, заступник начальника воєнізованої охорони КП "Київський метрополітен".

Він додав, що виділяється достатньо коштів для підвищення рівню захисту та безпеки. Всі станції мають системи протипожежної автоматики.

"Випадок, який стався на "Осокорках" підтвердив, що пожежна сигналізація, яка змонтована на станції, спрацювала. Сповіщення прийшло своєчасно. Всі об'єкти метрополітену укомплектовані в тих нормах, які визначені правилами пожежної безпеки. Чергові станцій метрополітену забезпечені апаратами захисту органів дихання", - сказав представник метрополітену.

Нагадаємо, що 14 березня горіла станція метро "Осокорки". Пасажири, які в цей час були в у вагонах метро скаржились: їх везли прямо в полум'я, дихати було нічим через сильне задимлення, у вагонах лягали на підлогу, аби не задихнутись.

Зараз ви читаєте новину «В столичному метро заспокоїли: аварії на Осокорках не було». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути