субота, 17 вересня 2011 10:21

В США під час авіашоу літак часів Другої світової війни впав на глядачів

В США під час авіашоу літак часів Другої світової війни впав на глядачів

На авіашоу в американському місті Ріно штату Невада літак часів Другої світової війни, який демонтрував фігури вищого пілотажу, впав на глядачів. Імовірно, пілот винищувача P-51 Mustang не впорався з керуванням в критично важливий момент польоту і на повній швидкості врізався в трибуни.

За попередніми даними, 3 людини загинули. Місцеві журналісти повідомляють про 12 загиблих і 54 госпіталізованих, передає ИТАР-ТАСС. За останніми даними, рятувальники і бригади "швидкої допомоги" доставили в лікарні Невади 56 постраждалих. 15 з них знаходяться в критичному стані, 13 осіб у важкому. Ще 28 людей постраждали легко. Ці дані, надані регіональним управлінням невідкладної медичної служби, не враховують кількість поранених, вивезених з місця трагедії родичами та знайомими на особистих автомобілях.

У будь-якому випадку число жертв, швидше за все, цим не обмежиться, вважає президент щорічного авіашоу Майкл Хотон. За його словами, загиблий льотчик - 74-річний Джиммі Лівард - вважався дуже досвідченим. На його рахунку участь більш ніж в 120 авіагонках, а також робота каскадером в кількох художніх фільмах.

Бойовий винищувач Mustang не вибухнув і не загорівся при падінні на трибуни з глядачами. Врізавшись в перші ряди будови носовою частиною, літак зметнув вгору хмара пилу та уламків. Про це повідомив офіційний представник Федерального авіаційного управління США Іен Грегор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Ярославлем розбився літак Як-42 з хокейною командою "Локомотив": 43 жертви

Причина нещасного випадку поки не встановлена. Під час виконання однієї з фігур пілотажу в безпосередній близькості від землі пілот винищувача часів Другої світової війни подав диспетчерам сигнал про термінову допомогу, після чого літак буквально звалився вертикально вниз.

Пілот родом зі штату Флорида в інтерв'ю пресі торік хвалився, що літав на 250 різних літаках і особливо високо цінував Mustang. Ці американські одномісні винищувачі надійшли на озброєння ВПС США і Великобританії ближче до завершення Другої світової війни.

Національний чемпіонат авіагонок, щорічно проводиться біля міста Ріно з 1964 року, припинено в зв'язку з катастрофою, повідомляє інформаційне агенство з посиланням на президента авіашоу Майкла Хотона. Він припустив, що літак вийшов з-під контролю пілота через технічну несправність.

У результаті аварій і нещасних випадків за весь час проведення авіашоу в Неваді загинули 19 людей, включаючи чотирьох пілотів, які розбилися в 2007 і 2008 роках.



Зараз ви читаєте новину «В США під час авіашоу літак часів Другої світової війни впав на глядачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути