понеділок, 22 серпня 2011 18:08

В СБУ запідозрили, що націоналісти хотіли підірвати Януковича?

В СБУ запідозрили, що націоналісти хотіли підірвати Януковича?

У СБУ підтвердили, що затримали злочинців, які мали намір скоїти вибух на День Незалежності.

"22 серпня ц.р. у м. Васильків Київської області співробітники СБУ затримали трьох учасників організованого злочинного угруповання, які мали намір скоїти вибух під час святкування Дня Незалежності", - йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

Також у заяві йдеться, що під час обшуку приміщення, яке зловмисники орендували неподалік центральної площі, виявлено саморобний вибуховий пристрій (СВП), наповнений елементами ураження різного розміру (цвяхи, гайки тощо).

"За попередніми висновками експертної служби, у разі вибуху СВП радіус ураження може сягати понад сто метрів, що спричинило б людські жертви і значні матеріальні збитки", - наголосили в СБУ.

За даними слідства, зловмисники планували здійснити вибух 24 серпня у м. Києві або передмісті під час святкування Дня Незалежності України.

Окрім вибухівки, у приміщенні знайдено також близько 100 екземплярів листівок із закликами екстремістського характеру.

У СБУ також повідомили, що наразі тривають відповідні процесуальні дії, за результатами яких буде порушено кримінальну справу.

Зазначимо, що раніше повідомлялося про те, що в офісі організації "Патріот України" у Василькові (Київська область) було виявлено заяву із погрозою фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем та вибуховий пристрій.

У свою чергу націоналісти стверджують, що ці речі їм підкинули з метою відкриття нової "запорізької справи".

"Вони були підкинуті в офіс, де працювали наші члени з метою спровокувати репресії проти Соціал-національної асамблеї. На цю хвилину співробітники СБУ затримали чотирьох побратимів. Таким чином, відкривається нова "запорізька справа" проти українських націоналістів", - наголосили націоналісти.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ запідозрили, що націоналісти хотіли підірвати Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути