неділя, 03 липня 2022 12:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ розповіли, як слухають розмови загарбників

В СБУ розповіли, як слухають розмови загарбників
СБУ прослуховує телефонни розмови окупантів завдяки спеціальній техніці. Фото: СБУ

Служба безпеки України перехоплює та публікує велику кількість телефонних розмов, під час яких російські загарбники зізнаються в злочинах і розповідають про свої поразки.

Речник СБУ Артем Дехтяренко сказав, що вхідний і вихідний сигнали фіксують завдяки спеціальному обладнанню. Про це розповів в інтерв'ю виданню "Главком".

"Ми чуємо все, що кажуть окупанти. Іноді вони навіть повторно обговорюють у паніці, як це СБУ перехопила їхні попередні розмови", – сказав він.

За його словами, система прослуховування є автоматизованою. Водночас детально про це розказати він не може через специфіку роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посягали на держбезпеку України: понад 1,5 тис. агентів Кремля отримали підозру

Дехтяренко додав, що зараз записують всі розмови загарбників, адже вони стануть доказами у справах про російські воєнні злочини. Цю інформацію прослуховують певні люди, які потім повідомляють про важливе.

"Коли є дозвіл слідчих на оприлюднення цих коротких довідок, пресслужба переслуховує та оприлюднює. Там такого інколи наслухаєшся, що заснути потім складно", – підкреслив речник СБУ.

Російські загарбники вже п'ятий місяць втрачають на війні проти України свою військову техніку. Лише підрозділами військової контррозвідки Служби безпеки України вже знищено 33 одиниці важкої ворожої техніки на $45 млн.

Інструменти захисників – ударні безпілотники. У команду входять військовослужбовці, волонтери й правоохоронці, які з 2014 року боронять Україну від російських терористів.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ розповіли, як слухають розмови загарбників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути