середа, 01 лютого 2023 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

В СБУ пояснили обшуки у Столара: перевіряють зв'язки зі схемами Медведчука та Козака

В СБУ пояснили обшуки у Столара: перевіряють зв'язки зі схемами Медведчука та Козака
СБУ зробила заяву про обшуки у депутата ОПЗЖ Вадима Столара. Фото: сторінка депутата у Facebook

Служба безпеки України розслідує участь будівельних компаній, які підконтрольні народному депутату Верховної Ради від забороненої партії "ОПЗЖ" Вадиму Столару в легалізації коштів кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука та інших підсанкційних осіб.

На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Аналогічні схеми працювали також на користь інших громадян РФ та РБ, до яких були застосовані санкції РНБО, країн ЄС та США.

Наразі дії СБУ спрямовані на ліквідацію всіх протиправних схем та каналів легалізації фінансових активів, які застосовували зловмисники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афера на 40 млрд: в СБУ зробили заяву щодо Укрнафти і не тільки

Зокрема, мова йде і про викуп корпоративних прав українських забудовників різними офшорами та російськими банками, і про спрямування коштів від продажу нерухомості на фінансування дій, що задають шкоди державній безпеці.

Щоб отримати додаткові докази злочинної діяльності, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання службових осіб і в офісах будівельних компаній.

Слідчі дії проводились за такими статтями Кримінального кодексу України: планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни; фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України.

1 лютого у будинку депутата, обраного від партії "Опозиційна платформа – За життя", бізнесмена-забудовника Вадима Столара також ідуть обшуки.

Про це у середу повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко. Слідчі дії проводять у справі про фінансування тероризму.

Сам народний депутат поки що не коментує слідчі дії. Пізніше стало відомо, що обшуки у Столара проходять другий день.

21 січня його не випустили з України при спробі виїхати за кордон. У прикордонників кажуть, що по Столару наразі стоїть заборона на виїзд.

Зараз ви читаєте новину «В СБУ пояснили обшуки у Столара: перевіряють зв'язки зі схемами Медведчука та Козака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути