Ексклюзиви
неділя, 01 квітня 2018 13:49

У річці знайшли тіло правозахисниці

У річці знайшли тіло правозахисниці
У річці Кізка поблизу села Демидів Вишгородського району на Київщині знайшли тіло Ірини Ноздровської. Фото — Facebook

Три місяці тому, 1 січня, у річці Кізка поблизу села Демидів Вишгородського району на Київщині знайшли тіло правозахисниці 38-річної Ірини Ноздровської. Там вона мешкала з родиною. Зникла 29 грудня торік. У жінки була перерізана сонна артерія й понад десяток колото-різаних ран на шиї. Була роздягнена, лише в бюстгальтері.

8 січня затримали підозрюваного. Ним виявився 64-річний Юрій Росошанський — батько водія, який 2015-го за кермом "Деу Ланос" збив сестру Ірини — 26-річну Світлану ­Сапатінську. Ноздровська займалася розслідуванням цієї справи. Домоглася, щоб винуватця аварії 33-річного Дмитра Росошанського засудили на сім років. Росошанський діяв не сам, вважає адвокат потерпілих Анатолій Худяков.

"Наша позиція залишається незмінною. Росошанський в свої 64 роки з інсультом не міг сам цього вчинити. Вважаємо, що він брав участь, був посібником убивства, ховав речі постфатум. Є інформація, що убивство Ірини планувалося за 3-4 місяці. Ще задовго до смерті їй погрожували та казали, що її скоро нестане. Час "Ч" настав 27 грудня, коли Росошанського не випустили з-під варти. І тому був запущений план "Б" по ліквідації Ірини, - розповів кореспондентові Gazeta.ua Анатолій Худяков.

Досудове розслідування справи триває. Назначено кілька десятків експертиз. Одна із них уже показала, що Ірина Ноздровська не була згвалтована.

Щодо Дмитра Росошанського, то вже в травні його можуть відпустити по амністії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юрій Россошанський відмовився від свідчень

"Є дуже висока ймовірність того. Росошанський в свої 33 має цироз печінки та гепатит С. Ці хвороби є в переліку тих, які дають можливість звільнення за амністією. Якщо таке станеться, рідним Ірини Ноздровської треба виїжджати з села. Росошанський там має кличку "вождь". Він разом із дружками неодноразово погрожував Ноздровським, тому може погрози здійснити", - додав Худяков.

Родину Ноздровських та підозрюваного Росошанського три місяці охороняють.

У Київській області зникла Ірина Ноздровська, сестра загиблої у резонансній ДТП у селі Демидів на Київщині. Ірина востаннє виходила на зв'язок у п'ятницю, 29 грудня, о 17.00. Вона телефонувала матері і казала, що перебуває у Петрівці або Петрівцях, і їде додому на маршрутці. Вже через годину зв'язку з Іриною не було. Її телефон то поза зоною досяжності, то зайнятий. Встановлено, що вбивця чекав жінку на зупинці у селі. Наніс удари ножем а тіло відніс до річки.

Зараз ви читаєте новину «У річці знайшли тіло правозахисниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути