Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 18:47

В поліції прокоментували знайдені армійські БТРи та тягачі

В поліції прокоментували знайдені армійські БТРи та тягачі
У поліції розповіли про знайдену військову техніку у Новограді-Волинському. Фото: НПУ

Списана військова техніка, яку знайшли в Житомирській області, потрапляла з військових частин до приватних підприємців у Новограді-Волинському.

Там її приводили в робочий стан і продавали, розповів головний поліцейський Житомирської області В'ячеслав Печененко, пишеLB.ua.

"Цю техніку отримували з військових підрозділів приватні підприємці. Невідомо, на якій підставі приводили її до ладу, в робочий стан і потім продавали через інтернет. Звідки саме ця техніка взялася, слідство зараз встановлює. Але все це - техніка військового призначення. У нас на мирній території багато військових складів, баз зберігання тощо. Порядок продажу військової техніки впорядкований - якщо таку техніку списують, то її здають на металобрухт, а кошти йдуть на користь держави. А деякі недбалі командири списують техніку, а потім її розпродають, але це все повинно встановити слідство: звідки ця техніка взялася, з яких частин, на підставі чого і чи є там порушення законодавства. Зараз у цьому розбирається слідство", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військову техніку продавали через інтернет

Поліція знайшла техніку під час операції, під час якої розслідували крадіжку нафтопродуктів.

"У нас є підрозділ спеціальної поліції, який займається розслідуванням справ, пов'язаних, зокрема, з крадіжками з нафтопроводів. Через територію однієї з військових частин проходив нафтопровід, з якого крали нафтопродукти. Під час обшуків на цій території було знайдено військову техніку. Потім шляхом розслідування було встановлено, що з території, в тому числі, однієї з військових частин техніка потрапляла на вже цивільні майданчики приватних підприємств у Новограді-Волинському", - додав він.

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили командування однієї з військових частин Житомирщини на розкраданні паливно-мастильних матеріалів.

Зараз ви читаєте новину «В поліції прокоментували знайдені армійські БТРи та тягачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути