понеділок, 22 серпня 2022 08:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В окупантів із Запорізької АЕС симптоми променевої хвороби – парамедик

В окупантів із Запорізької АЕС симптоми променевої хвороби – парамедик
У російських військових, яких, за даними міноборони РФ, госпіталізували з ознаками сильного отруєння, може бути променева хвороба. Фото: bbc.com

У російських військових, яких, за даними міноборони РФ, госпіталізували з ознаками сильного отруєння, може бути променева хвороба.

До шпиталю їх забрали 31 липня з території захопленої Запорізької АЕС. А симптоми, про які пишуть ЗМІ, підпадають і під променеву хворобу, вважає парамедик Богдан Бондаренко.

"Росіяни, звісно, говорять про хімічне отруєння, але привезли поранених з атомної станції. Не кажучи взагалі про рівень довіри до російської інформації. Це щодо ботолуксину", – каже Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти пошкодили естакаду на ЗАЕС

Нині російські військові з атомної станції перебувають у реанімації, їх досліджують фахівці Головного науково-дослідного випробувального інституту військової медицини міноборони Росії.

Парамедик нагадав, що приблизно в той час, коли госпіталізували військових, РФ обстріляла ЗАЕС. Український "Енергоатом" тоді заявив про можливий витік радіації. А фахівці "Росатому" вивели зі станції в екстреному порядку своїх співробітників.

"Зараз, поки не пізно, потрібно зробити все можливе, щоб отримати правдиву картину ситуації на станції. Треба негайно демілітаризувати станцію та віддати її під контроль ООН, МАГАТЕ чи іншої незалежної структури", - вважає Бондаренко.

Країна-агресорка Російська Федерація заявила, що їхніх військових-окупантів у Запорізькій області отруїли "речовиною – ботулотоксином типу "В". Російське міністерство оборони заявило, що окупантів "доставили до госпіталю з ознаками сильного отруєння".

Російські окупанти готують масштабну провокацію на захопленій Запорізькій атомній електростанції.

Зараз ви читаєте новину «В окупантів із Запорізької АЕС симптоми променевої хвороби – парамедик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути