пʼятниця, 25 травня 2018 08:24

В Одесі втретє напали на активіста: відомі всі подробиці
3

В Одесі з ножем напали колишнього на лідера місцевого осередку "Правого сектора", громадського активіста Сергія Стерненка
Фото: ГУНП в Одеській області
В Одесі з ножем напали колишнього на лідера місцевого осередку "Правого сектора", громадського активіста Сергія Стерненка
В Одесі з ножем напали колишнього на лідера місцевого осередку "Правого сектора", громадського активіста Сергія Стерненка

Ввечері 24 травня в Одесі з ножем напали на колишнього лідера місцевого осередку "Правого сектора", громадського активіста Сергія Стерненка. Напад стався тоді, коли він разом зі своєю дівчиною, журналісткою Наталією Усатенко, повертався додому.

Нападників було двоє. Під час оборони Стерненко завдав одному з них смертельного удару ножем у живіт. Сам отримав важку травму руки та був прооперований. Інший нападник втік. Про це повідомляється на сторінці активіста в Facebook.

Одним із нападників на Стерненка міг бути екс-боєць АТО з 25-ї аеромобільної бригади. Саме його тіло виявила поліція на місці скоєння замаху. Так стверджують очевидці в коментарях на сторінці Стерненка.

Другого нападника затримали. Про це в Facebook розказав радник начальника ГУ Нацполіціі Одеської області Руслан Форостяк.

"Поліція Одеської області встановила місцезнаходження та затримала іншого фігуранта резонансних подій на Фонтанській дорозі в Одесі цієї ночі. На даний момент відомо, що одна особа загинула на місці подій, одна отримала тілесні ушкодження. Крім того зазнав тілесних ушкоджень активіст Сергій Стерненко, його направлено до медичного закладу де йому надали допомогу, життю та здоров'ю активіста наразі нічого не загрожує. Особу загиблого встановлено, детальніше про саму подію, що відбувалося та мотиви буде оприлюднено незабаром", - повідомив Форостяк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кіборг", на якого напали у столиці, розповів подробиці події

У лікарні із Стерненком знаходиться Наталія Усатенко. Каже, це не перший напад на них. За її словами, кілька днів тому до них у квартиру ломилися невідомі, а поліцейські, які приїхали на виклик, навіть не піднялися до них, щоб оглянути замок.

"Це третій напад на нас. Бляха, третій. Сергій просив надати державну охорону, але хєр. "Немає необхідності", — нас запевняли", - повідомила Наталія Усатенко.

Усі деталі справи з'ясовують слідчі.

1 травня на Сергія Стерненка напали і вистрілили йому в потилицю. Після пострілу він побіг за нападником - у результаті той був схоплений. При затриманні він також стріляв у очевидців. Активіст вів пряму трансляцію, проте, соцмережа заблокувала дане відео через кадри з насильством.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі втретє напали на активіста: відомі всі подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути