Ексклюзиви
неділя, 29 жовтня 2017 18:10

В Одесі люди в масках намагалися захопити військовий аеродром

В Одесі люди в масках намагалися захопити військовий аеродром
40 людей в масках намагалися захопити військовий аеродром в Одесі. Фото - u-news.com.ua

Вранці 29 жовтня в Одесі близько сорока людей в балаклавах увійшли на територію військового аеродрому і спробували захопити об'єкт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фермери створять загони самооборони проти рейдерів

Подію кваліфікували як рейдерське захоплення. Про це розповів прес-офіцер Повітряних сил Збройних сил України Роман Юрчило.

"Невідомі в балаклавах, їх було близько 40 осіб, вчинили спробу рейдерського захоплення частини території військового об'єкта, що є сьогодні власністю Міністерства оборони України. Люди в масках назвалися представниками торгово-розважального центру і знесли близько 10-15 метрів огорожі та вивезли військове майно в невідомому напрямку" , - повідомив Юрчило.

Розслідуванням інциденту вже займається військова прокуратура.

Натомість поліція Одеської області спростувала офіційну заяву ВСУ щодо захоплення військової частини під Одесою. За словами правоохоронців, на місце приїхали звичайні будівельники і почали роботи біля території бази, а не на ній. Про це повідомив радник глави Нацполіції в Одеській області Руслан Форостяк.

Майно, про вивезення якого заявили у військовій частині, насправді є будівельним сміттям. Кримінальне провадження поліція не відкривала.

Народний депутат, екс-голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута підтримує ініціативу ветеранів АТО, волонтерів та громадських активістів, які вимагають ретельного розслідування фактів спроби рейдерського захоплення мережі АТБ.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі люди в масках намагалися захопити військовий аеродром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути