вівторок, 11 квітня 2017 16:14

За фактом рейдерського захоплення АТБ треба відкрити кримінальну справу - Тарута

За фактом рейдерського захоплення АТБ треба відкрити кримінальну справу - Тарута
Екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута (на фото) каже, що нардеп Сергій Рибалка повинен скласти свій мандат, якщо підтвердиться факт організації і фінансування ним кампанії по тиску на мережу АТБ

Народний депутат, екс-голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута підтримує ініціативу ветеранів АТО, волонтерів та громадських активістів, які вимагають ретельного розслідування фактів спроби рейдерського захоплення мережі АТБ.

В ефірі телеканалу "Перший діловий" Тарута заявив, що усі факти, наведені у фільмі розслідувача Олексія Станчевського "Перевертень з мандатом", головним персонажем якого став голова парламентського комітету ВР з питань фінансів та банківської діяльності Сергій Рибалка, мають ретельно перевірити правоохоронні органи.

Якщо факт організації та фінансування Сергієм Рибалкою кампанії з тиску на мережу АТБ підтвердиться, Рибалка має скласти свій мандат, вважає Тарута.

"Якщо є докази цього, а я бачу, що їх дуже багато, то треба, щоби це вже перейшло у кримінальну справу. Щоб відкрили кримінальну справу і в його рамках були факти. І щоб ці факти були обґрунтовані. Тоді виносити це все на голосування в зал, і я думаю, що зал підтримає очищення всередині парламенту. Особисто я теж це підтримуватиму. Якщо будуть докази", - заявив Сергій Тарута в кулуарах Верховної Ради.

Як додав один з мітингувальників, які прийшли під стіни парламенту вимагати складення мандату депутатом Рибалкою, ветеран АТО Олег Кравець, фінансування спроби рейдерського захоплення торгової мережі АТБ, яка допомагає українському війську, кидає тінь на всю Радикальну партію Олега Ляшка, її фракцію та Верховну Раду.

"Сьогодні ми кажемо "Ганьба!" не тільки Сергію Рибалці, а, фактично, усій Верховній Раді України. Ми кажемо "Ганьба!" фракції Олега Ляшка. Тому що вони начебто на трибуні вболівають за народ, але при цьому знищують, займаються рейдерськими захопленнями приватного бізнесу, який підтримує воїнів АТО", - заявив Олег Кравець в телеефірі "Першого ділового".

Зараз ви читаєте новину «За фактом рейдерського захоплення АТБ треба відкрити кримінальну справу - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути