пʼятниця, 30 серпня 2013 09:58

В міліції бояться, що з Мельника може вийти черговий Лазаренко — ЗМІ

В міліції бояться, що з Мельника може вийти черговий Лазаренко — ЗМІ

Передача українським правоохоронним органам колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби Петра Мельника в разі його затримання знаходиться під питанням.

За даними джерел у центральному апараті МВС та Головному слідчому управлінні МВС (ГСУ), з країною, в якій, за даними міліції, ховається Мельник, відсутній договір про екстрадицію осіб, які перебувають у розшуку, передає "Комерсант-Україна".

"Немає впевненості, що навіть якщо його затримають, він буде екстрадований до України. Може вийти черговий Лазаренко", - додало джерело в ГСУ.

Нагадаємо, 27 серпня глава МВС Віталій Захарченко повідомив, що міліції вдалося встановити країну, в якій ховається Мельник. Раніше повідомлялося, що ректор може перебувати в Австрії. Тим часом, за даними Міністерства юстиції, Україна не має договорів про екстрадицію з більшістю держав Євросоюзу.

Нагадаємо , ректор Національного університету державної податкової служби Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітники міліції у власному кабінеті при отриманні хабара.

1 серпня в якості запобіжного заходу Печерський райсуд визначив Мельнику домашній арешт (адвокати заявляли про погіршення стану його здоров'я). 7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого. У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку. 12 серпня Печерський райсуд дозволив затримати ректора для доставки до суду з метою зміни запобіжного заходу. 14 серпня Мельник був оголошений в міжнародний розшук, оскільки з'явилася інформація, що в ніч на 9 серпня він втік до Білорусі.

За даними джерел, Мельник досить швидко покинув територію Білорусі і легально виїхав в одну з європейських країн.

Зараз ви читаєте новину «В міліції бояться, що з Мельника може вийти черговий Лазаренко — ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути