середа, 28 серпня 2013 13:41

У Генпрокуратурі розповіли, коли Мельника можуть повернути в Україну

У Генпрокуратурі розповіли, коли Мельника можуть повернути в Україну
Фото: УНН

Процес екстрадиції Петра Мельника до України ще не починався. Про це УНН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"Процес екстрадиції може розпочатися лише за умови, що Україна отримає достовірну інформацію про затримання особи. Надалі Україна у 40-денний підтверджує свої наміри про те, що вимагатиме видачі підозрюваного. Лише з цього моменту власне розпочинається процес екстрадиції. Оскільки станом на даний час ані Інтерпол, ані правоохоронні органи іноземних держав про затримання Петра Мельника українську сторону ще не інформували, відповідно, процес екстрадиції ще не починався", - повідомили у прес-службі відомства.

За словами співрозмовника, у разі затримання Петра Мельника на території іноземної держави, пакет екстрадицій них документів готуватиме слідчий підрозділ МВС, що займається розслідуванням його корупційних діянь, а Генпрокуратура забезпечуватиме процес екстрадиції на територію України.

Як повідомлялося, 27 серпня, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що міліція встановила місце перебування П.Мельника, однак не повідомив, в якій він країні.

Нагадаємо, 9 серпня П.Мельник зник з-під домашнього арешту. Наразі його оголошено у всеукраїнський, міждержавний розшук, а також розшук по лінії Інтерполу.

27 липня співробітники ГУБОЗ за вимагання неправомірної вигоди затримали ректора Національного університету державної податкової служби (ДПС) Петра Мельника.

Чиновник вимагав та отримав від двох громадян України неправомірну вигоду у розмірі 40 і 80 тисяч гривень за вступ їхніх родичів до навчального закладу, яким керував. Затримання вимагача відбувалося в рамках відкритого кримінального провадження за ознаками ч.4 ст. 368 КК України.

1 серпня суд обрав для П.Мельника запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

П.Мельнику заборонено залишати місце проживання, окрім тих випадків, якщо підозрюваному знадобиться медичний огляд або лікування. Суд поклав на П.Мельника обов'язки невідкладно повідомляти про необхідність проведення лікування і виїзду з дому для медичних маніпуляцій. Крім того, П.Мельник має утриматися від спілкування зі свідками та здати на зберігання закордонний паспорт.

7 серпня на П.Мельника одягли електронний браслет.

Після зникнення П.Мельника з-під домашнього арешту суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За фактом зникнення П.Мельника, прокуратура Київської області розпочала перевірку дій міліціонерів, які мали забезпечувати контроль за пересування П.Мельника та дотримання ним умов перебування під домашнім арештом.

 

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі розповіли, коли Мельника можуть повернути в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути