середа, 25 вересня 2013 21:43

В Маріуполі у 9-річної дівчинки заболіло серце на уроці громадянської освіти

В Маріуполі у 9-річної дівчинки заболіло серце на уроці громадянської освіти
Фото: bob6000.beon.ru

9-річна дівчинка з Маріуполя досі перебуває у лікарні. 23 вересня у школі № 41 під час уроку громадянської освіти їй стало погано. Вона зблідла і поскаржилась вчителю на сильний біль з лівого боку грудної клітки. Вчитель повідомила адміністрацію, викликала швидку та подзвонила батькам дитини. Поки їхала швидка, вчителька вивела дівчинку на коридор, дала їй води. Лікарі забрали чотирикласницю до міської лікарні № 3, яку тепер називають медичним центром "Здоров'я матері та дитини". Це спеціалізований лікувальний дитячий заклад.

За словами заступника начальника управління Маріупольської міської ради Олени Узун, у дівчинки діагностували кардіопатію.

"Це судинні порушення, які можуть бути викликані навіть хронічним тонзілітом. Зараз дитина повністю обстежується. Хоча перед новим навчальним роком проводили її медогляд. Знайшли тільки сколіоз. Зробили пробу Руф'є, щоб визначити, в якій групі буде перебувати дитина на уроках фізкультури, основній, підготовчій чи спеціальній. Написано, що дитина здорова, є показання займатися в основній групі. І навантаження ніякого в той день не було. Проводились уроки музики, російської мови, математики і читання. П'ятим була громадянська освіта. Так тепер природознавство називають. До того ж, розклад перед новим навчальним роком затверджується санітарною службою. Вони слідкують, щоб не було великого навантаження на один день. Не зрозуміло, з яких причин таке сталось. Стресу теж ніякого дитина не переживала", - запевнила Олена Валетинівна.

Дитина з благополучної родини. Батьки кажуть, що з серцем у доньки ніколи проблем не було.

Цікаво, що у понеділок в школі не було медсестри. Адже вона працює на дві школи. І в 41-шу приходить по вівторках та четвергах.

"Дійсно, у нас в штатних розкладах немає посади медсестри. Всі вони відносяться до поліклінік. А у них на окремий заклад працевлаштовують людину, коли школа має більше 700 учнів. І хоча в 41-й навчається 900 школярів, на неї медпрацівника не вистачило. Приходить за дільничним методом, в певні дні. Ми з нетерпінням чекаємо 2014 року. Тоді будуть затверджені нові штатні нормативи, і ми самі зможемо ввести посаду медсестри. Тоді всі школи будуть забезпечені медичним персоналом. Зараз у 68 школах працює 44 медсестри. Але у всіх кабінетах є аптечки для надання першої допомоги", - розповіла Олена Узун.

Олена Валентинівна згадує, що дуже рідко трапляються такі випадки. 4 роки назад 10-класниця поскаржилась на серце у школі. Але це теж не було пов'язано з фізичним навантаженням або стресом.

Зараз ви читаєте новину «В Маріуполі у 9-річної дівчинки заболіло серце на уроці громадянської освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути