понеділок, 30 травня 2011 15:08

У Маріуполі через холеру заборонили купатися і ловити рибу

У Маріуполі через холеру заборонили купатися і ловити рибу

У Маріуполі (Донецька обл) введена заборона на купання на пляжах, а також на вилов риби та продаж її на ринках, повідомив глава Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко.

На прес-конференції в понеділок він підкреслив, що в першу чергу заборона на купання стосується дітей.

Санепідемстанція також доручила місцевим органам влади забезпечити жителів якісною водою.

Головний санлікар нагадав, що в Маріуполі виявлено три особи, які захворіли на холеру, та 5 осіб, що контактували з ними. Всі вони поміщені в протихолерних госпіталь, який знаходиться при інфекційній лікарні Маріуполя.

Риженко закликав населення не панікувати. Він підкреслив, що при дотриманні всіх необхідних санітарних вимог захворювання можна уникнути.

У першу чергу, медики рекомендують якомога частіше мити руки, а також не купувати готові продукти на ринках, у тому числі сиру, в'ялену, копчену рибу, морепродукти.

Риженко нагадав, що зазвичай випадки холери виявляються в кінці курортного сезону, коли температура води досягає 25 градусів і вище.

За його словами, те, що ці три випадки виявлені на початку сезону, свідчить про високий професійний рівень фахівців, які змогли виявити ембріон холери.

Як повідомила завідувачка відділом особливо небезпечних інфекцій Маріупольської СЕС Лариса Антонова, в Маріуполі госпіталізуються всі люди, які мають підозру на гостру кишкову інфекцію.

За її словами, на даний момент стан трьох осіб, госпіталізованих з підозрою на захворювання холерою, задовільний.

Антонова зазначила, що джерела зараження холерою не пов'язані між собою. За її словами, постраждала жінка 1921 року народження та чоловік 1946 року народження, які вживали в їжу рибу. Третій потерпілий зачепився за борт судна, впав у воду, напився морської води, яка, швидше за все, стала джерелом зараження.

За даними Антонової, в даний момент в місті "оголошено осередок холери", розроблений план його локалізації та ліквідації. У місті посилено нагляд за об'єктами водопостачання, їдалень, кафе. Баклабораторії перейшли на цілодобовий режим роботи.

Як повідомлялося, в Маріуполі зареєстровано 3 випадки підозри на захворювання холерою.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі через холеру заборонили купатися і ловити рибу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути