понеділок, 30 травня 2011 08:32

На Донеччині 3 людини захворіли на холеру

На Донеччині 3 людини захворіли на холеру

У Маріуполі Донецької області зареєстровано 3 випадки підозри на захворювання холерою серед жителів 2 районів міста (Жовтневого та Приморського), повідомили в санітарно-епідеміологічній службі Донецької області.

За даними служби, вік хворих - 55 років і старше, вони госпіталізовані і отримують необхідний лікувально-діагностичний комплекс в інфекційному стаціонарі госпітальної бази Маріуполя.

"В даний час їх стан задовільний, лабораторне дослідження клінічного матеріалу від хворих триває" - йдеться у повідомленні санепідслужби Донецької області.

За попередніми даними епідеміологічного розслідування, хворі готували і вживали рибу, виловлену в Азовському морі. Випадки захворювання безпосередньо між собою не пов'язані.

Фахівці санепідслужби та органів охорони здоров'я негайно почали протиепідемічні заходи після виникнення підозри на захворювання.

Створено оперативний штаб з локалізації осередку, проведено засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, яка затвердила комплексний план з локалізації осередку.

"Організовано дворові обходи з метою активного виявлення хворих, медичне спостереження за особами, які цього потребують, проводиться відбір і дослідження матеріалу від людей та з об'єктів навколишнього середовища, в т.ч. питної води, води відкритих водойм і стічних вод, продуктів харчування, риби"- наголошується в повідомленні.

Крім того, посилено державний санепіднагляд за об'єктами підвищеного епідризику, у т.ч. дитячими, оздоровчими, водозабезпечення, громадського харчування, ринками і т.п. Проведення заходів продовжується.

Холера відноситься до групи гострих кишкових інфекцій з фекально-оральним механізмом зараження. Збудник може потрапити в організм людини із забрудненою водою при купанні або споживанні, з неякісними харчовими продуктами, через брудні руки. Для попередження захворювань рекомендується не вживати воду із сумнівних джерел, воду для пиття використовувати тільки після кип'ятіння або фасовану, не купувати продукти в невстановлених місцях торгівлі, фрукти, овочі перед вживанням ретельно мити, завжди мити руки перед прийомом їжі і після туалету і вчити цьому дітей.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині 3 людини захворіли на холеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути