пʼятниця, 01 червня 2012 16:17

У Криму у ветерана забрали куплене ним житло, а його самого вивели під руки

За рішенням суду, сумлінно придбана трикімнатна квартира в будинку по вулиці Дальня 1-б у Керчі була повернена продавцю.

На вулиці опинилася сім'я з семи осіб, серед яких учасник війни, його дружина-інвалід, мати, дочка з чоловіком і двоє дітей 10 і 4 років.

34-річна Олена Золотар розповідає, що судова тяганина по квартирі триває вже п'ять років. Злощасну квартиру сім'я придбала через агентство у власниці, чиї фінансові справи були кепські, численні родичі зловживали алкоголем, часто перебували в місцях позбавлення волі.

"Ми переїхали з Вінниці, бо дідусеві потрібен тутешній клімат. Продали там квартиру і за 17 тисяч доларів купили в Керчі трикімнатну. Квартира була повністю "вбита" - вікон немає, стіни і стеля чорні, на підлозі колишні господарі палили багаття, - розповідає чоловік Олени, Анатолій Золотар. - Своїми силами стали робити ремонт, відновлювати житло".

Проте вже через рік тітка продавщиці квартири заявила на неї свої права і доводила неспроможність угоди купівлі-продажу. При цьому жінка вважає нормальним те, що 17 тисяч доларів вже витрачено її родичами і повертати гроші не збирається, пише Kerch.com.ua.

"А у мене грошей немає. Я їх не брала. І у Тамари (сестри, прим. Авт.) Теж грошей немає ", - сказала Ольга Соловйова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черновецький вирішив вигнати з гуртожитків постраждалих від "Еліта-Центр"

Учасник війни, 86-річний Олександр Павлович Блажчук, не розуміє, чому з ними поступають таким чином.

"Я воював, країну звільняв. Весь світ повинен допомагати, а мене з квартири викинули", - плаче фронтовик.

Суд встав на сторону позивачки та зобов'язав сім'ю Золотар виселитися з квартири. Коли судові виконавці прийшли на вулицю Дальню, захищати сусідів зібрався весь квартал. Люди були обурені таким правосуддям."Як це може бути? - дивується продавщиця на ринку. - Люди зробили операцію через нотаріуса, заплатили гроші, вселилися законно".

Дивитися на те, як з житла виносили інвалідів, не можна було без сліз: жінку завернули в ковдру, чоловіка вивели під руки і посадили на вулиці, серед речей.

Міська влада запропонували сім'ї Золотар кілька варіантів житла, проте, одне знаходилося в поганому стані, інше - з загальним туалетом на поверсі, що неприйнятно для інвалідів. Дітей запропонували здати в муніципальний дитячий будинок по вул. К. Цеткін, однак, мати не бажає про це чути. Органи опіки та піклування Керчі брали участь в судах, захищали житлові права дітей, однак, суд вирішив по-своєму.

Сторона, що виграла суд, закрила двері в квартиру на ключ. У найближчих планах - знову продати це житло.

Зараз ви читаєте новину «У Криму у ветерана забрали куплене ним житло, а його самого вивели під руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути