Ексклюзиви
субота, 12 травня 2012 16:32

У Криму неподалік берега виявили дев'ять бомб

У Криму неподалік берега виявили дев'ять бомб
Фото: mns.gov.ua

У Заозерному Сакського району Криму були виявлені дев'ять німецьких авіабомб та протичовнова міна. Під час знищення їх фахівцями МНС евакуювали пляж. Про це повідомляє прес-служба кримського МНС.

Протичовнова міна зразка 1915 р., вагою близько 150 кг в тротиловому еквіваленті, була знайдена дайверами 8 травня недалеко від берега. Люди негайно звернулися по допомогу за телефоном "101".

Прибувши до місця, рятувальники ідентифікували предмет. Крім того, було проведено обстеження дна в радіусі одного кілометра і виявлено ще 9 німецьких авіабомб, в кожній з яких знаходилося по 10 кг вибухової речовини.

Фахівці МНС знищили 9 німецьких авіабомб та протичовнову міну з дотриманням норм безпеки на місці знахідки. Вони знаходилися на глибині близько 2 м в морі на відстані 100 м від берега.

З дикого пляжу були евакуйовані 18 відпочиваючих.

Нагадаємо, у листопаді минулого року в Криму біля села Стовпове, поблизу Євпаторії, була знищена 100-кілограмова фугасна авіабомба часів Другої світової війни.

Зараз ви читаєте новину «У Криму неподалік берега виявили дев'ять бомб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути