понеділок, 12 листопада 2012 09:22

У Києві 3 чоловіків взяли в заручники дітей

У Києві 3 чоловіків взяли в заручники дітей
За незаконне позбавлення волі малолітнього передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Фото: tv2.tomsk.ru

Прокуратура Дніпровського району Києва порушила кримінальну справу стосовно 3 чоловіків, які 5 листопада проникли до квартири та вимагали від попередніх власників звільнити помешкання, при цьому незаконно утримували двох їхніх 4-річних дітей.

Коментуючи ситуацію, прокурор міста Анатолій Мельник зазначив: "Незаконне позбавлення дітей волі – це тяжкий злочин. Ніхто не має права самовільно утримувати малолітніх дітей, доводячи їх до істерики і паніки. Ці люди понесуть максимальне покарання за такі злочинні дії".

Зранку 5 листопада 2012 р. у будинку на вул.Азербайджанській троє чоловіків (представники нового власника квартири) проникли до квартири, виштовхали її мешканців за двері, залишивши при цьому двох 4-річних дітей в квартирі, змінили замки до вхідних дверей. "Нові власники" вимагали від батьків зібрати речі і виселитися, бо в іншому випадку їх діти не зможуть покинути квартиру. Це протистояння тривало до 8 години вечора, аж поки чоловіків не забрала міліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Погрожували заразити чоловіка СНІДом

Власниця квартири уклала кредитний договір з ТОВ "Фінансова компанія "Народна позика" та як заставу надала в іпотеку свою чотирьохкімнатну квартиру. Утім, упродовж трьох останніх місяців вона не здійснила платежі по кредиту, і фінансова установа у жовтні продала квартиру, не врахувавши те, що в ній проживають малолітні діти.

В інтересах дітей прокуратура заявила позов до суду про визнання недійсним цього договору купівлі-продажу квартири.

Представник прокуратури візьме участь і в засіданні Дніпровського райсуду, де розглядається цивільний позов нових власників про виселення сім'ї разом з дітьми з квартири.

Кримінальна справа порушена за ч.2 ст.146 КК України - незаконне позбавлення волі малолітнього, та ст.356 КК України – самоправство.

За незаконне позбавлення волі малолітнього передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Зараз ви читаєте новину «У Києві 3 чоловіків взяли в заручники дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути