Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2013 18:16

У Каїрі військові почали розстрілювати прихильників Мурсі
15

Фото: Фото: Reuters

Військові в столиці Єгипту відкрили вогонь по прихильниках поваленого президента Мохаммеда Мурсі, які прямували до штаб-квартири Республіканської гвардії, де він утримується під вартою.

За попередніми даними, в результаті стрілянини вбито три людини, про кількість поранених поки не повідомляється.

Марш прямував до штабу Національної гвардії під гаслом "Увечері президент Мурсі буде в своєму палаці!". Військовослужбовці вимагали, що учасники ходи зупинилися і не влаштовували заворушення. Що послужило приводом для відкриття стрільби, поки невідомо.

Раніше лідери ісламістів закликали провести після п'ятничної молитви масові акції протесту проти зміни режиму. Вони не визнають нової влади Єгипту, називають відсторонення Мурсі від влади військовим переворотом і вимагають "відновлення легітимності", тобто повернення влади обраному президенту.

Сам Мурсі продовжує називати себе главою держави, а своїх опонентів - змовниками, контрреволюціонерами і ворогами демократії.

Військові усунули Мурсі від влади в ніч на 4 липня. Свої дії вони пояснили тим, що президент довів країну до економічної та політичної кризи, викликавши багатомільйонні протести звичайних громадян. Тимчасовим главою держави став голова Конституційного суду Адлі Мансур.

Єгипетська армія залишилася на вулицях Каїра "для забезпечення порядку".

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі військові почали розстрілювати прихильників Мурсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути