субота, 10 вересня 2011 11:51

У Каїрі штурмували посольство Ізраїлю: 450 осіб постраждали

У Каїрі штурмували посольство Ізраїлю: 450 осіб постраждали

Під час заворушень у Каїрі, де в п'ятницю маніфестанти штурмували посольство Ізраїлю, одна людина загинула, близько 450 постраждали. Про це повідомляє радіо "Свобода" з посиланням на місцеві ЗМІ.

Повідомляється про сутички маніфестантів з поліцією, яка використовувала для розгону натовпу сльозогінний газ. Раніше зазначалося, що поліція не втручалася в ситуацію, коли маніфестанти трощили стіну навколо ізраїльського посольства.

Проникнувши в приміщення дипмісії, нападники зірвали і спалили ізраїльський прапор, з вікон вони викинули багато офіційних документів.

Раніше повідомлялося, єгипетська влада обнесла ізраїльське посольство в Каїрі 2,5-метровою бетонною стіною. До спорудження захисного бар'єру єгипетську владу спонукали безперервні акції протесту, які місцеві жителі влаштовують під будівлею посольства. Крім того, демонстранти вже робили декілька спроб штурмувати дипмісію. Під час однієї з таких спроб з будівлі був зірваний ізраїльський прапор.

Єгиптяни вимагають, щоб ізраїльтяни не тільки припинили окупацію палестинських територій, а й принесли вибачення за вбивство кількох єгипетських солдатів під час недавньої контртерористичної операції на Синайському півострові. Ізраїль ці вимоги виконувати не збирається.

Зараз ви читаєте новину «У Каїрі штурмували посольство Ізраїлю: 450 осіб постраждали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути