Ексклюзиви
вівторок, 05 липня 2011 21:35

В Іраку за останні вісім років загинули 365 журналістів

В Іраку за останні вісім років загинули 365 журналістів

З моменту американського військового втручання до Іраку в березні 2003 року в країні загинули 365 журналістів. Відносне поліпшення ситуації в галузі безпеки останнім часом в більшості районів Іраку не поклало край насильству щодо журналістів, говориться в доповіді Спілки журналістів Іраку.

Останньою жертвою став співробітник телеканалу "Афак" Алля Абед аль-Мухсін, який був убитий пострілом з пістолета 23 червня. Всього за першу половину цього року загинуло семеро іракських журналістів, зазначає агентство "РИА Новости".

Із загальної кількості загиблих журналістів 172 стали жертвами вибухів і терактів, 169 були вбиті озброєними бойовиками, 22 - американськими військами і ще два - іракською армією.

Незважаючи на декларовану після падіння режиму Саддама Хусейна свободу ЗМІ, журналісти в Іраку стають жертвами переслідувань за професійну діяльність з боку влади.

Нагадаємо, військова операція в Іраку почалася вранці 20 березня 2003 року. Вона носила кодову назву "Іракська свобода".

Зараз ви читаєте новину «В Іраку за останні вісім років загинули 365 журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути