понеділок, 19 вересня 2011 11:53

В Індії стрімко зростає число жертв землетрусу

В Індії стрімко зростає число жертв землетрусу

Число жертв потужного землетрусу на кордоні Індії, Непалу і Тибету зросло до 48 людей, повідомляє Associated Press.

За даними представника поліції, якого цитує агентство, у штаті Сіккім на північному сході Індії в результаті землетрусу магнітудою 6,9 загинули 25 осіб (26 - за даними The Times of India). Ще 23 людини, за інформацією АР, загинули в Непалі і Тибеті. При цьому, як повідомляє Agence France-Presse, в Непалі загинули не менше п'яти осіб і щонайменше сім померли на півдні Тибету. The Times of India пише про шість загиблих в Непалі.

Раніше The Times of India повідомляло про 18 загиблих в результаті стихійного лиха. Серед них семеро людей померли в штаті Сіккім, шість - у штаті Західна Бенгалія і ще дві людини загинули в штаті Біхар на кордоні з Непалом. Таким чином, на даний момент загальна кількість загиблих в Індії може досягати щонайменше 33 людини.

Рятувальники продовжують розбір уламків будівель, що обрушилися, а також займаються ліквідацією наслідків 16 зсувів у Сиккимі. Як передає The Times of India, рятувальникам поки що не вдалося дістатися до деяких віддалених районів на північному сході країни, і кількість жертв, швидше за все, може зрости.

Сильний землетрус, епіцентр якого знаходився в 72 кілометрах від індійського міста Гангток в Сиккимі, сталося 18 вересня близько 18 години за місцевим часом (15 годин за Києвом). За даними Метеорологічного управління Індії, протягом півгодини після першого поштовху було ухвалено три афтершок магнітудою 5,7, 5,3 і 4,6. При цьому Геологічна служба США повідомляла про двох повторних поштовхів потужністю 4,8 і 4,6 відповідно.

Зараз ви читаєте новину «В Індії стрімко зростає число жертв землетрусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути