вівторок, 15 листопада 2022 14:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні й області виявляють російські катівні – Нацполіція

У Херсоні й області виявляють російські катівні – Нацполіція
У Нацполіції повідомили, скільки катівень вже виявили на деокупованій Херсонщині. Фото: УНІАН

Правоохоронці мають інформацію від місцевих жителів про щонайменше три катівні, облаштовані російськими окупантами в Херсоні й області.

Зараз там триває розмінування. Про це повідомив голова Національної поліції Ігор Клименко в телемарафоні "Єдині новини" 15 листопада, передає Gazeta.ua.

"Гадаю, вже сьогодні розпочнуться слідчі дії в цих місцях. Ми маємо докази, свідчення місцевих громадян, що там, можливо, утримували та катували наших людей", – сказав Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни випустили із СІЗО Херсона понад 450 в'язнів – скільки поліція вже затримала

Зазначається, що після розмінування територій та визначення пріоритетів у роботі правоохоронців у регіоні побільшає щонайменше до 2 тис. осіб. Станеться це найближчого тижня.

"У Херсоні на сьогодні працюють 500 представників поліції, ще майже 300 – на всій деокупованій території Херсонської області", – сказав Клименко.

Також патрулюють 23 автомобілі на деокупованих територіях, поліцейські працюють на 25 блокпостах у Херсоні й області.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував у російській окупації – від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що наші Збройні сили доклали чимало зусиль, щоб звільнити місто від окупантів. І це не є "жестом доброї волі" Росії.

Російське міноборони повідомило, що втеча окупантів з правого берега Херсонщини нібито завершилася і загарбники "зайняли заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Загарбники назвали це "маневром".

14 листопада Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні й області виявляють російські катівні – Нацполіція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути