пʼятниця, 15 квітня 2022 12:05

В Енергодарі окупанти "розганяють" новий фейк

В Енергодарі окупанти "розганяють" новий фейк
Окупанти погрожують "Росією назавжди" і розганяють фейк. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російські окупанти в Енергодарі Запорізької області намагаються створити черговий фейк про нібито виявлений схрон зброї.

Розповсюджують брехливе відео, повідомила Запорізька обласна військова адміністрація 15 квітня.

"На відео росіяни назвали невідомих чоловіків представниками тероборони міста та показали зброю в якомусь лісі. На відео - автомати та кулемети, яких у мешканців міста чи навіть представників ТрО точно не могло бути", - наголосили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі більшає колаборантів

Також у місті поширюють пропагандистські листівки. В них закликають коритися окупаційній "владі". Аргумент терористів - "Росія прийшла сюди назавжди".

"Також у тих листівках попереджають, що для того, аби займатися торгівлею, підприємці повинні домовлятися із самопроголошеним головою окупаційної адміністрації", - додали в ОВА.

Окупанти з Енергодара продовжують шукати довірливих містян, які за винагороду здадуть їм зброю. Заклики росіяни ілюструють власною зброєю, видаючи це за "добровільно здані" автомати та набої.

На Запоріжжі є висока загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової та цивільної інфраструктури. В будь-який момент російські окупанти можуть активізуватися для просування до Запоріжжя. На Пологівському напрямку противник хоче утримати захоплену територію, проводить повітряну розвідку безпілотними літальними апаратами, обстрілює українських військових і місцеве населення, намагаючись оволодіти окремими населеними пунктами. Успіху не має.

Зараз ви читаєте новину «В Енергодарі окупанти "розганяють" новий фейк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути