Ексклюзиви
неділя, 10 лютого 2013 00:02

В Ємені під час заворушень поліцейські випадково застрелили вагітну жінку

В Ємені під час заворушень поліцейські випадково застрелили вагітну жінку

Співробітники поліції Ємену при розгоні акції протесту в портовому місті Аден на півдні країни в суботу випадково застрелили вагітну мешканку міста, повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на місцеву владу і медиків.

За даними агентства, жителі Адена вийшли на вулиці міста на знак протесту проти арешту минулого тижня двох городян без пред'явлення ордера на арешт. Коли поліція спробувала розігнати протестуючих, сталася бійка, і поліцейські відкрили вогонь.

"Жінка на дев'ятому місяці вагітності померла від поранень, отриманих від бойових патронів", - повідомив агентству співробітник медслужби.

Як відзначає Франс Прес, Аден вважається базою кількох озброєних угруповань, пов'язаних з бойовиками терористичної організації "Аль-Каїда", які контролюють південні райони Ємену.

Активне збройне протистояння між бойовиками і урядовими силами Ємену почалося навесні 2011 року, коли кілька сотень екстремістів захопили декілька міст у південній провінції Абьян, в тому числі її адміністративний центр Зінджібар. Ряд населених пунктів досі залишається під їх контролем. У боротьбі з терористами єменським військовим допомагають американські збройні сили, які за допомогою безпілотних літальних апаратів проводять розвідку і обстріли позицій бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «В Ємені під час заворушень поліцейські випадково застрелили вагітну жінку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути