субота, 23 березня 2019 09:00

В екс-депутата Держдуми випустили шість куль біля готелю в Україні
5

Автор: Комсомольска правда
  Екс-депутат Держдуми РФ емігрував до України разом із дружиною Марією Максаковою
Екс-депутат Держдуми РФ емігрував до України разом із дружиною Марією Максаковою

Два роки тому біля столичного готелю "Прем'єр палац" убили колишнього депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова, 45 років. Близько 11:30 біля входу в готель кілер 28-річний Павло Паршов вистрелив майже впритул та намагався втекти, його застрелив охоронець Вороненкова.

Денис Вороненков був депутатом російської Держдуми від Комуністичної партії. Входив до комітету з питань безпеки і протидії корупції. У жовтні 2016-го заявив про переслідування з боку Федеральної служби безпеки і емігрував до України разом із дружиною Марією Максаковою — оперною співачкою, депутатом Держдуми від "Єдиної Росії". Прийняв українське громадянство і погодився дати свідчення у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Автор: Прямий
  У Дениса Вороненка кілер випустив 6 куль:  2 у тулуб, 4 в голову
У Дениса Вороненка кілер випустив 6 куль: 2 у тулуб, 4 в голову

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко показав передсмертне смс-повідомлення Вороненкова

Замовник розправи, за словами генерального прокурора України Юрія Луценка - Володимир Тюрін, злодій в законі, колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова. Його спільники в Україні – Ярослав Тарасенко та Олександр Лось. 18 жовтня торік у Шевченківському райсуді Києва над ними почався суд. Тарасенка називають одним з виконавців вбивства, Лось підозрюється у співорганізаторстві.

Обидва не визнають своєї провини. Кажуть, що були в АТО - Тарасенко як доброволець, а Лось як волонтер. Сам суд вони називають "розправою над патріотами". Хоча посвідчень учасників бойових дій не мають.

Тарасенко заявив, що кілька разів бачився з кілером Паршовим, однак участі у злочині не визнає. У день вбивства на момент злочину вже виїхав з Києва.

Автор: УНІАН
  Ярослава  Тарасенка  називають одним з виконавців вбивства
Ярослава Тарасенка називають одним з виконавців вбивства

Лось стверджує, що працював приватним охоронцем однієї з осіб, яка проживала у будинку Вороненкова і потрапив на записи відеокамер. Він також зазначає, що не був знайомим із жодним з підозрюваних, і самого Тарасенка теж не знає.

Автор: УНІАН
  Олександр Лось  підозрюється у співорганізаторстві вбивства
Олександр Лось підозрюється у співорганізаторстві вбивства

Згідно з обвинувальним актом прокуратури м. Києва, обом інкримінують пособництво в умисному вбивстві, вчиненому на замовлення за попередньою змовою групи осіб. За це загрожує довічне ув'язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідок упізнала одного з обвинувачених у справі вбивства Вороненкова

У травні торік Міністерство внутрішніх справ оголосило Тюріна в розшук. Датою зникнення зазначили 10 жовтня 2017 року. Також раніше ГПУ направила клопотання про міжнародно-правову допомогу до РФ, яка передбачає, серед іншого, вручення Тюріну підозри у вчиненні умисного вбивства. Сам Тюрін заперечив свою причетність до цього злочину.

Автор: Zik
  Замовник убивства   Володимир Тюрін, злодій в законі, колишній цивільний чоловік  вдови Вороненкова.  Його оголосили в розшук
Замовник убивства Володимир Тюрін, злодій в законі, колишній цивільний чоловік вдови Вороненкова. Його оголосили в розшук

Вдова Вороненкова Марія Максакова залишається в Україні. Виховує їхнього спільного сина 3-річного Івана. За інформацією російських ЗМІ, нібито вийшла заміж за Далхата Халаєва 12 липня 2018 року і переписала на нового чоловіка квартиру в Москві. Згодом, Халаєв продав нерухомість співачки, через що Максакова нібито з ним судиться. Проте ні представники артистки, ні вона сама цю інформацію не коментували.

25 березня 2017 року Дениса Вороненкова поховали на Звіринецькому кладовищі в Києві. Перед тим його відспівували у Володимирському соборі. Попрощатися із екс-депутатом прийшли майже сотня людей. Серед них екс-депутат Держдуми РФ від Новосибірська Ілля Пономарьов, нині живе в еміграції (із ним Вороненков мав зустрітися перед тим, як його застрелили). Також на церемонії була російська активістка Ольга Курносова та народний депутат України Антон Геращенко, журналіст Дмитро Гордон.

Зараз ви читаєте новину «В екс-депутата Держдуми випустили шість куль біля готелю в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути